Rum kesimini stratejik müttefik kabul eden Suudi Arabistan'ın milli günü kutladılar! İstanbul Havalimanı'nda rezalet

Rum kesimini stratejik müttefik kabul eden Suudi Arabistan'ın milli günü kutladılar! İstanbul Havalimanı'nda rezalet
İstanbul Havalimanı'nda Kıbrıs Rum kesimini stratejik müttefik kabul eden ve KKTC'yi tanımayan Suudi Arabistan'ın milli günü kutlandı.

İstanbul Havalimanı’nda Suudi Arabistan’ın 90. Milli Günü için bir afiş yer aldı.

Afiş sosyal medyada büyük tepki çekti.

Sözcü'ye bilgi veren İstanbul Havalimanı kaynakları, en fazla uçuş yoğunluğu olan ilk 10 ülkenin vatandaşlarının kullandığı terminallere, o ülkelerin ulusal günleri için afişler konduğunu, söz konusu afişin sadece Suudi Arabistan'a has olmadığını bildirdiler.

062fd2b7-5e69-4030-91c9-3e6cf4796878.jpg

Yetkililer bu konudaki afişlerin konduğu günün ertesinde kalktığını da sözlerine ekliyor.

RUMLARI DESTEKLEMİŞLERDİ

ABD ve AB ülkelerinin Güney Kıbrıs’a destek vermesinin ardından, şeriatla yönetilen Suudi Arabistan da Türkiye’ye karşı Yunanistan’ın yanında saf tuttu.

Güney Kıbrıs’a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Abdülaziz Al Assaf, “Türkiye’nin Akdeniz’deki yasa dışı faaliyetleri karşısında baş müttefiklerimizden Güney Kıbrıs’ın yanındayız. Askeri iş birliğimizi artıracağız.” diyerek Türkiye’yi üstü kapalı olarak tehdit etti.

YAS İLAN EDİLMİŞTİ

Türkiye, 2015'te Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle bir günlük milli yas ilan etmişti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle 24 Ocak'ta bir günlük milli yas ilan edilmiştir. Bu vesile ile merhum Kral Majesteleri Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'a Yüce Allah'tan rahmet diliyor, kardeş Suudi Arabistan halkı ile Arap ve İslam Alemi'ne taziyelerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

55eb56e4f018fbb8f8baea80.jpg