En az ilkokul mezunu alınacak! Başvurular başladı

En az ilkokul mezunu alınacak! Başvurular başladı
Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığında görev yapmak üzere 2022 yılı Sözleşmeli Er alımlarının başladığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı ilana göre Kara Kuvvetleri Komutanlığında görev yapmak üzere 2022 yılı Sözleşmeli Er Alımı ilanı yayımlandı. Milli Savunma Bakanlığı er alımı ilanı en az ilköğretim mezunu adaylar içerisinden yapılacak. 

Adaylara başvuru için herhangi bir süre sınırı konulmamıştır. Bu kapsamda Kara Kuvvetleri Komutanlığı yeteli başvuru aldığı taktirde kontenjan sayısını tamamladığında başvuru ekranını kapatacaktır.

ŞARTLAR

Sözleşmeli Er alımında yaş şartı vardır. Bu yönde Sözleşmeli Er Alımı için 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını tamamlamamış olmak gerekmektedir. Bu durum askerliğini tamamlamış veya tamamlamamış olan adaylar içinde aynı şekildedir.

Öte yandan sadece En az İlköğretim mezunu olan adayların başvurusu alınacak.

Askeri Personel Alımı İçin Genel Olarak İse:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Her ne sebeple olursa olsun askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden bağlantısı kesilmemiş olmak,

TSK bünyesine daha önce Askeri personel olarak atanmamış olmak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Herhangi bir terör örgütü üyeliği olmamak,

- Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde Sözleşmeli Erler için belirtilen şartları taşımak ve Boy Kilo ölçüm talosundaki ölçülere uygun olmak gereklidir.

Ayrıca askerlik hizmetini yapmakta iken başvuru yapacak adaylar Birlik komutanlıklarından temin edilecek Nitelik belgesine sahip olmaları gereklidir.