Çeyrek altın karaborsada

Çeyrek altın karaborsada
Çeyrek altın karaborsada

İstanbul’da başlayan Darphane grevi, yurt çapındaki kuyumcuları etkiledi. Düğün mevsimi olması hasebi ile vatandaşın en fa

İstanbul’da başlayan Darphane grevi, yurt çapındaki kuyumcuları etkiledi. Düğün mevsimi olması hasebi ile vatandaşın en fazla rağbet ettiği çeyrek altında fiyat artışları, kuyumcularda altını tüketti. Bazı şehirlerde çeyrek altın darlığı hissediliyor. Bazı kuyumcular, vatandaşa lâf yetiştirmekten bıktı, vitrinlerine “Çeyrek, yarım, tam altın yok” diye yazdı. Balıkesir Kuyumcular Derneği Başkanı İrfan Günsay, son günlerde altın fiyatlarında kuyumcular olarak kendilerinin de anlamakta güçlük çektiği bazı gelişmeler yaşandığını söyledi. Özellikle çeyrek, yarım ve büyük altının, piyasa koşullarına göre oldukça yüksek fiyatlardan satıldığını savunan Günsay, bu durumdan vatandaşların zarar gördüğünü öne sürdü.
Darphane’deki grev ve İstanbul’daki bazı büyük firmaların etkisiyle çeyrek altının 152 lira gibi fahiş bir fiyata yükseldiğini iddia eden Günsay, şöyle konuştu: “Altının gramı 88 lira iken 152 lira olan çeyrek altının tabela fiyatı, bugün altının gramı 78 liraya düşmesine rağmen aynı fiyata ulaştı. Şu anda 135 liradan satılması gerekirken 152 liraya çıkan çeyrek altın karaborsa oldu, fiyatlar yükseldi. Her çeyrek altında vatandaş aleyhine 17 lira gibi ciddî oranda bir zarar söz konusu. Bu 20 liraya da çıkabiliyor. Bu durum kuyumculardan kaynaklanmıyor.”