Miras paylaşımında gizli pay ayrıntısı 'Sağlığında çocuklara paylaştırılan miras baba ölünce bozulur mu?'

Miras paylaşımında gizli pay ayrıntısı 'Sağlığında çocuklara paylaştırılan miras baba ölünce bozulur mu?'
Miras paylaşımında gizli pay ayrıntısı ortaya çıktı. Milyonlarca vatandaş sağlığında çocuklara paylaştırılan miras baba ölünce bozulur mu? sorusunu merak etmeye başladı.

Miras paylaşımında çoğu kişinin bilmediği gizli pay ayrıntısı ortaya çıktı. Ülkemizde, miras paylaşmak büyük bir sorun çıkartabiliyor. Bazen kişiler miras paylaşılırken memnun kalmayıp davalık olabiliyor. Ancak bazı özel durumlarda davalar açılsa bile hukuka uygun olmadığından adil olmayabilir. Miras paylaşımlarında haksızlığa uğradıklarını düşünenler, haklarının kendilerine iade edilmesinin yollarını sorguluyor. Peki sağlığında çocuklara paylaştırılan miras baba ölünce bozulur mu? İşte detaylar...

MİRAS PAYININ İADESİNİ TALEP EDEBİLİR

Mülkiyet hakkı devlet güvencesinde olan bir haktır. Kişiler mülklerinde istedikleri gibi tasarrufta bulunma hakkına sahiptirler. Ancak mülkiyet hakkı ile mirasçıların hakları genellikle çatışmaktadır. Kanunda ise mirasçıların hakkı da korunur. Kişiler mülklerini sağlıklarında mirasçıları veya 3. kişiler arasında paylaştırabilirler.

Yapılan miras paylaşımı adil olmayabilir ve yasal mirasçılar haklarını aramaya çalışabilir. Kişinin mirasçı vasfıyla işlem yapabilmesi için mirasçılığın vuku bulması gerekir. Kısacası kişi hayattaysa çocuklarının mirasçı olarak talepte bulunmaları zordur.

Ölüm durumunun gerçekleşmesi halinde ise mirasçılar kendilerine düşmesi gereken miras payının iadesini talep edebilir. Ancak önemli bir ayrıntı vardır bu da mirasçının hakkının olabilmesinin sınırı saklı paylarından ibarettir. Miras paylaşımı ile kişinin saklı payı azaltılmışsa veya tamamen yok edilmişse o saklı payın iadesi mümkündür.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.