Ateşten gömlek giyecek

Ateşten gömlek giyecek
Tarihinin en kötü günlerini geçiren Trabzonspor’da hafta sonunda yapılacak olan olağan kongrede seçilecek başkanı bekleyen tablo iç açıcı değil

Taşın altına elini koyacak kişi, acilen UEFA kriterleri futbolcu alacakları, sportif başarısızlık ve teknik direktör sorununu çözmesi gerekecek.

Sportif, ekonomik ve idari açısından tarihinin en kötü dönemini geçiren Trabzonspor’da pazar günü yapılacak olan seçimli kongrede başkan seçilecek kişiyi çok kötü bir tablo bekliyor. 3 Temmuz sürecinden beri bir türlü toparlanamayan ve her alanda önceki yıllara göre daha da geriye giden bordo-mavililerde, elini taşını sokacak olan başkan ve yöneticiler, acil çözülmesi gereken bir çok sorun yumağını kucağında bulacak. Kongrede sandıktan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu yeniden seçilse de, diger dört adaydan biri kulübün yeni patronu olsa da karşılaşacakları sıkıntıları değişmeyecek. Yeni başkan ve kurmaylarını kendilerini özellikle sportif ve ekonomik açıdan içinden çıkılması çok zor sorunun içinde bulacak.

Yabancılar seçimi bekliyor

Son hafta Şükrü Saraçoğlu’nda Fenerbahçe’ye 2-0 yenilerek camia için en anlamlı maçlardan birini kaybeden Trabzonspor’daki sorunlar sportif ve ekonomik iki ana başlıkta toplanıyor. 7 Aralık sabahından itibaren yeni yönetimi bekleyen sorunların ilki, takımın ligdeki durumu. Fırtına, henüz 13. hafta bitmesine rağmen lider Fenerbahçe’nin tam 13 puan gerisinde. Bordo-mavililer şampiyonluk yarışından yine erken koptu. Ancak bir an önce saha içindeki görüntü değişmezse Avrupa bile hayal olacak. Yani bir sezon daha elden kayıp gidecek. İkinci ana sorun ise oldukça karanlık olan mali tablo. Özellikle paraları ödenmediği için bir bir elden kaçan yabancı oyunculardan sırada bekleyenleri durdurmak için sorunların acilen çözülmesi gerekiyor.

UEFA yakın takipte

Fırtına’da Constant ve Medjani’nin ardından yeni yönetimi nakit para açısından zorlayacak olanların listesi oldukça kabarık. Giden ikilinin listesine Esteban, M’Bia ve Marin’in de eklenmesi beklenirken yeni isimler de ortaya çıkıtı. Menajerlerini çağıran Cardozo ve Cavanda’nın da sorunları çözülmezse her an ayrılabilirler. Bu nedenle banka faizleri ve geçmişe dönük yapılandırılmış borçlar da göz önünde bulundurulduğunda yeni yönetimin acilen sıcak para bulması şart. Nitekim UEFA da inceleme başlatmış durumda. Finansal Fair Play kapsamında Avrupa gelirleri donduruldu. UEFA kriterleri yerine getirilmezse  önümüzdeki yıllarda Avrupa kupalarına katılmama riski var.

 

Lucescu heyecanı

Yeni yönetimi bekleyen sorunlardan birisi de teknik direktörlük konusu. Altyapının başındaki Sadi Tekelioğlu, Eskişehirspor karşısında muhtemelen son maçına çıkacak. Bu nedenle teknik direktör tercihi ise sportif açıdan en belirleyici unsur. İbrahim Hacıosmanoğlu ve Celil Hekimoğlu, önceliğini yerli isimlere vermiş durumda. Muharrem Usta’nın tercihi ise yabancıdan yana. Usta, bu konuda isim bile açıkladı. Trabzonlu işadamı, seçilmesi halinde takımın başına Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı ve ülkemizde başarılı olan Rumen Teknik Direktör Mircea Lucescu’yu getirecek. Bu arada Donetsk’e UEFA Kupası dahil çok sayıda kupa kazandıran Lucescu’nun, Türkiye menajeri Süreyya Ertuğrul da Lucescu’nun Trabzon’la masaya oturacağını  açıkladı.

 

Trabzon muhteşem günlerine dönecek

Trabzonspor’da yaklaşan kongre öncesi başkan adaylığını ilk açıklayan isim olan Celil Hekimoğlu, yönetim listesini tanıttı. Dün Zorlu Grand Otel’de düzenlenen toplantıyla listesini açıklayan Celil Hekimoğlu, “Çok heyecanlıyım ve gururluyum. Demek ki iyi işler yaptık. Hayatımın her evresini Trabzon’da yaşamış bir insanım. Trabzonspor’u toparlamak eski muhteşem günlerine geri döndürmek için sorumlu hissettim ve yola çıktım. Her yeri dolaştım. Dertlerinizi dinledim. Yol haritamızı birlikte belirledik. Trabzonspor’u beraber yöneteceğiz” dedi. Hekimoğlu, Trabzonspor’un parçalandığını savunarak, “En büyük proje birliktelik olmalı. Trabzonspor parçalandı. Trabzonspor TFF’de iyi yönetilemiyor. Hakemler puanlarımızı çaldı. Bütün gücümüzü gösterebilseydik bu puan kayıpları olmazdı. Size söz veriyorum. En eski başkanlardan başlamak üzere herkesi kucaklayacağız” dedi. Birleşme çağrılarına değinen Celil Hekimoğlu, “Trabzon’da bir birleşme çağrısı var. Benim yönetim listeme bir bakın, Çok değerli yönetim kurulu arkadaşlarım yanımızda. Birleşme burada” şeklinde konuştu. Hekimoğlu’nun listesi  şu isimlerden oluştu: “Celil Hekimoğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Hakan Kulaçoğlu, Hüseyin  Örs, Bekir Bülbüloğlu, Faruk Kanca, Alper Bektaş, Davut Yurttaş, Mustafa Gültepe, Ali Kemal Denizci, Kemal Halil, Mehmet Ongan, İsmail Turgut Öksüz,, Hakan Orhan, Fikret Ataoğul, Sami Kara , Sezgin Oğul, Harun Kaya, Aydın Aktaş”