‘Tarihi rezalet!

‘Tarihi rezalet!
Bir önceki kongrede Cimbom’un başkan adaylarından Ahmet Özdoğan ve basketbol camiasının efsane isimlerinden Doğan Hakyemez, olayın her boyutu ile vahim olduğunu söyledi

İki spor adamı, “İki taraf da suçlu. Bu olay başka yerde sorumlular hemen istifa eder” dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBL) ile Galatasaray kulübü arasında yaşanan Lynetta Kizer’i skandalının yankıları sürüyor. Basketbolun çeşitli alanında ve birçok kulüpte görev yapan efsane oyuncu Doğan Hakyemez ile G.Saray’ın son kongresinde Dursun Özbek’e rakip olan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan,YENİÇAĞ’A yaptıkları açıklamada Türk basketbolunda büyük bir skandala daha imza atıldığını vurguladılar. Yaşanan skandalın Türk spor tarihine kara bir leke olarak geçeceğini belirten Özdağan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: n Böyle bir anlayış olmaz. Basketbol federasyonu bu icraatıyla ne kadar yanlış yönetildiğini gözler önüne serdi. n Bir kere hiç bir kurum 17 yaşındaki bir çocuğa yetki vermez. Bu yaşı küçük birine sürücülük belgesi vermek gibidir. Böyle yaparsan trafik kazası olur ve cinayet işlenir. Bu olay da bunun gibidir. n Burada art niyet aramıyorum. Tamamen iş bilmezlikten kaynaklanıyor ancak hata hemen düzeltilmeli.

Rezalet davul zurna ile geldi

Federasyon lisans vererek skandala davet davetiye çıkarıyor. Olayın birinci perdesinde G.Saray’ın suçu yok ve tek sorumlu federasyondur. Olay kurum adına yaşanan büyük bir rezalettir. Lisansı verirsen o sporcu oynar ve maç nizamidir. * Hem lisansı verip, hem de maçın sonucunu sonradan hükmen yenilgiye dönüştürürsen sen de cinayet işlemişsindir. Bunun bedeli istifa ile ödenir. Bu kurum hüviyetini yitirmiştir. * Dünyaya rezil ettiniz. Hemen bırakıp gidin ve işi bilenler gelsin. * G.Saray Kizer’i oynatmakla haklıdır ve maçın sonucu da nizamidir. * Ancak rakip taraf uyardığı ve skandan davul zurna ile geliyorum dediği halde tedbiri almamışsan sen de federasyon kadar suçlusun ve G.Saray gibi bir camiayı rezil etme hakkın yok. * Ayrıca maçın tekrarını istiyorsun buna da hakkın yok. Çünkü suçlu sen değilsin. * Sayın Dursun Özbek yönetimi artık toparlanmalı. Çünkü cin şişeden çıktı ve yapılan her şey ayrı bir skandal. * Bu işler ben yaparım, kerdeşimi de getiririm istediğimi de alırımla olmaz. * Grosskreutz ayrılıyormuş. Milyonları alan bu futbolcu giderse kulübün nasıl yönetildiğinin bir kez daha aynası olur.

İki kurum da hatalı

Türk basketbolunun efsane ismi Doğan Hakyemez’in açıklamalarından satır başları da şöyle:   * Yaşananlar bir yanlışlıkla başladı. Ancak F.Bahçe uyardığı halde tedbir alınmamasının adı skandaldır. * Yönetmeliği okuyan ve bilenler bunun üzerine çıkamazlar. Uluslararası makam Lynetta Kizer’in oynatılamayacağını bildirdi. * F.Bahçe maçtan önce yaşanacakları kamuoyuna duyurdu. Bu süreçte hem federasyonun, hem de G.Saray’ın konuyu irdelemesi lazımdı. * Ne yazız ki bunlar olmadı. Bu nedenle her iki kurum da hata yaptı.  * Suçu birilerine atmak anlamsız olur. Çünkü çalışanlar o kurumlurın yetkili kişileridir. * Öncelikle federasyon lisansı verdiği için 1. derecede hatalı. Zira G.Saray lisanslı oyuncusunu oynatır kimse de karışamaz. * Ardından da hükmen yenik kararı çıkması ayrı bir skandal. Lisansı veren kurumun böyle bir karar alması normal değildir.* Bana göre bu hata Tahkim Kurulu’ndan döner. Maç tescil edilir sonra da lisans dondurulur. * Federasyonun da bu hatayı telafi etmesi lazımdır.

 

Grosskreutz Galatasaray’dan ayrılıyor

Galatasaray’ın sezon başında Borussia Dortmund’dan transfer ettiği Alman futbolcu Kevin Grosskreutz, takımdan ayrılmak istediğini teknik direktör Mustafa Denizli’ye bildirdi. Evrakları yetişmediği için FIFA tarafından transferi kabul edilmeyen Grosskreutz, oynayabilmek için ligin devre arasını bekliyordu. Galatasaray, bonservisi için 1.5 milyon Euro ödediği Kevin Grosskreutz ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. Yapılan anlaşma gereği Alman futbolcuya 3 yıl için 4 milyon 850 bin Euro garanti para ve 20 bin Euro maç başı ücret ödenmesi gerekiyordu. Ancak, evraklarının yetişmemesi nedeniyle FIFA bu transferi geçerli saymayınca, Grosskreutz hiçbir maçta forma giyemedi.