MHP, sadece yüzde hesabı ile anlaşılmaz!

MHP, sadece yüzde hesabı ile anlaşılmaz!
Merhum Alparslan Türkeş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ardından milli devlet yapısının ve milli kimliğin geniş kitleler tarafından benimsenmesinde ve yüceltilmesinde tarihi bir rol oynamıştı.

MHP, sadece yüzde hesabı ile anlaşılmaz!

Milliyetçi Hareket'in kurucusu, Ülkücü gençliğin önderi ve Türk dünyasının lideri merhum Başbuğ Alparslan Türkeş, ölümünün 17. yılında anılıyor. Türkiye'nin dört bir yanından partililerin katılacağı anma töreni, bugün Başbuğ'un Ankara'daki Kabri başında Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayacak. Öğle namazından sonra da Ankara Bahçelievler Merkez Camii'nde Başbuğ için mevlit okutulacak. Bu arada, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, merhum Türkeş'in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ardından milli devlet yapısının ve milli kimliğin geniş kitleler tarafından benimsenmesinde ve yüceltilmesinde tarihi bir rol oynadığını belirtti. Türkeş'in en büyük eserlerinden birisinin "idealist ülkücü gençlik" yaratmak olduğunu ifade eden Çetin, "Büyük davalar gibi büyük liderlerin de ölümsüz olduğu gerçeğinden hareketle, Başbuğ Alparslan Türkeş'in ve onun misyonunu sürdüren MHP'nin her daim ülkücü Türk gençliği tarafından yaşatılacağından hiçbir şüphemiz yoktur" dedi. Çetin, şunları söyledi: 

Kutlu davamızın yolunda
"Hem Ülkü Ocakları ve hem de onun oluşturduğu siyasi organizasyonumuz MHP'de birlikte Türk milletine hizmet etmiş bir kadro insanı olarak Alparslan Türkeş'in misyonu ve çizgisinin rehberliğinde kutlu yürüyüşümüzü sürdürmeyi bir şeref addediyoruz. Uzun ve çetin yolumuzda her türlü menfaati, tehditleri ve engelleri elinin tersiyle iterek Türkeş'in izinde kutlu davamızın yolunda eğilmeden bükülmeden yürümeyi başaranlara selam olsun. Hizmetleriyle büyük Türk milletinin ve bütün Türk dünyasının gönlünde eşsiz bir yer edinen Başbuğ Alparslan Türkeş'i bir kere daha rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.