KCK’dan ‘ana dil’ için isyan çağrısı: Sokağa dökül

KCK’dan ‘ana dil’ için isyan çağrısı: Sokağa dökül
KCK’dan ‘ana dil’ için isyan çağrısı: Sokağa dökül

Terör örgütü KCK, Başbakanı Erdoğan’ın “ana dilde eğitim kesinlikle gündemimizde yok” açıklamasına “Şu

Terör örgütü KCK,  Başbakanı Erdoğan’ın “ana dilde eğitim kesinlikle gündemimizde yok” açıklamasına “Şu çok iyi bilinmelidir ki, ana dilde eğitimi tartışmak, Kürt halkı için artık onur kırıcı bir durumdur” şeklinde yanıt verdi. Kürtleri retçi yaklaşımlar karşısında sokaklara dökülmeye çağıran KCK, “40 yıllık özgürlük mücadelesinden sonra hiçbir gücün Kürt kimliği ve kişiliği ile özgürlüğü ve ana dilde eğitim hakkının önüne geçemeyeceği açıktır” dedi. İmralı sürecinin gelişmesinin AKP’nin atacağı adımlara bağlı olduğunu söyleyen KCK Siyasi Komitesi, Batı Kürdistan’a saldıran “çetelerin” Kürdistan’da dolaşmalarına, eğitilmelerine ve savaşmak için Rojava’ya gönderilmelerine isyan edilmesini istedi.

 


Emir beklemeyin
Erdoğan’ın açıklamasının, müzakere ve çözüm ruhuyla hiçbir şekilde bağdaşmadığı belirtilen KCK açıklamasına şöyle devam edildi. “Kürt halkı; dilini, kültürünü, kimlik ve kişiliğini ret eden her açıklama, tutum ve davranış karşısında elbette ki tepkisini en üst düzeyde ortaya koymalıdır. Egemen sömürgeci zihniyet, Kürtlerden karşı koyuş görünce ancak daha sağlıklı düşünebilecektir. Bunun için Kürtler hiç kimseden, hiçbir yerden özel bir talimat beklemeden her şeyden önce insan ve halk olmaktan kaynaklı direniş hakkını sonuna kadar geliştirmelidirler.

 


Sesinizi yükseltin
Bu tür açıklamalar karşısında derhal sokaklara dökülmeli, her yerde ve her fırsata tepkilerini olanca güçleriyle ortaya koymalıdırlar. Kürt aydınları, hukukçular, sivil toplum örgütleri ve Türkiyeli dostlar; devrimci, sosyalist ve demokratlar seslerini yükseltmelidirler. Bunun için ne kadar serhildan, demokratik ve meşru eylemlilik geliştirilirse, azdır. Her şey ana dilde eğitim için deyip, ayağa kalkınmalıdır.Halkımız, Apo’ya karşı uygulanan haksızlığa haftanın her Çarşamba ve Cuma günleri büyük protestolarla karşılık vermelidir.”