Biz müstemleke miyiz?

O sözü duyduktan sonra yazdım yazdım sildim.
İktidara sesleniyorum…
Biz müstemleke ülkesi miyiz?
Ne demektir; "Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız…"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu sözleri Alman mevkidaşıyla yaptığı basın toplantısında bir soruya istinaden söyledi. Ama bu sadece bir cümleden ibaret değil. Koca bir hükümet politikasının dışavurumu aslında.
Çünkü aylardır görüyoruz ki AKP iktidarı için para getirmeyen hiçbir işçi, sektör, iş yeri, esnaf vs. birinci sınıf vatandaş değil.
Ülkeyi Titanic haline getirmenin son örneği de Çavuşoğlu''nun sözleri oldu. Titanic''te nasıl dönemin sınıfsal farklılıkları katı bir şekilde vurgulanmışsa iktidar da bugün yaptığı eylemlerle bu farklılığı açık açık vurguluyor.
Ve bu durum toplumda çatlamalara yol açacak tehlikelere neden oluyor.
Önce kalabalık kongrelerle bunu gösterdiler. Dediler ki, AKP''li değilseniz dışarı çıkıp toplu organizasyonlara katılmazsınız. Sonra cenazeleri yasaklayıp, sokağa çıkma yasağı ilan edip tarikat cenazelerinde kendilerinden olan yüzlerce kişiyle yan yana saf tuttular.
Gariban adamın kapısına dayanan polis "bin lira daha çek" derken, kaçak göçek denize giren Türk vatandaşına koşa koşa kıyıda ceza kesmeye kalkışırken, otellerde turistlere tüm serbestlikler tanındı.
Bize sonuna kadar yasak koyarken 15 ülkenin vatandaşlarına sırf Türkiye''ye gelsinler diye PCR test zorunluluğu kaldırıldı.
Şimdi de çıkmış iktidarın bir bakanı "Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız" diyor.
Sonra gelen tepkilerin ardından durumu toparlamak için, "Turist dediğimizde neden akla sadece yabancı turistler geliyor, yerli turistlerimiz yok mu" ifadelerini kullanıyor.
İyi de Sayın Bakan, Dışişleri Bakanı bunu söyleyince yerli turist mi aklına gelir insanın… Bakan''ın kastettikleri ise turizm çalışanlarıymış.
Özrü kabahatinden büyük.
Turizm sektöründe çalışanlar insan da fabrikalarda üretim yapan işçiler insan değil mi onlar neden aşılanmıyor.
Onlar vergi vermiyor mu?
Onlar üretim yapmıyor mu?
Yok, olmaz, doğrudan vergi geliri sağlayacak olan turizm sektöründen bir an önce para gelmeli!
Gelmeli ki önümüzdeki seçimlere kadar en azından toparlanabilir bir ekonomik plan ortaya koymalılar.
Ama sonuçta AKP''nin kendi vatandaşını üçüncü dünya ülkesi görmesi zihniyetini de bu tablo ortaya koydu. İktidar kendisini müstemleke valisi gibi görüyor.
Biz 6 Mayıs''ta "Tam Bağımsız Türkiye" derken AKP, "Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız" diyor.
Titanic örneğini boşuna vermedim.
Sonumuz da onun gibi olmasın diye iktidara gönül veren okuyucularıma sesleniyorum.
Bakın…
Ülkenin dört bir yanından yüreğimizi paramparça eden intihar haberleri geliyor. Hangi birini yazayım?
Bir günde 7 intihar yaşandı. Empati kurun. İnsanların bu duruma gelmesi için nasıl bir psikoloji içerisinde olabileceklerini düşünün.
Ha bu arada…
Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevinden alınan AKP''li Zehra Zümrüt Selçuk, Karabük Demir Çelik Fabrikaları''nın Yönetim Kurulu''na atandı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz''ın açıklamasına göre aylık net 39 bin 423 lira huzur hakkı alacak.
Hâlâ pembe tablo çizebilenler görüyorum.
Titanic batarken keman çalan müzisyenler aklıma geliyor…
 

Yazarın Diğer Yazıları