Trabzonspor ile karıştırdım!

Bırakın Türkiye Ligi''ni, Avrupa kupası maçlarında bile Pereria''nın; Muhammed, Arda ve Fatih"i…

Fatih Terim''in; Kerem, Berkan ve Barış''ı sahaya sürmesi ile alt yapıya önem verme noktasında "Trabzonspor''u, Fenerbahçe ve Galatasaray ile karıştırmaya başladım" dersem inanın!

Fenerbahçe ve Galatasaray, her kulvarda kullanarak genç evlatlarını kazanıyor, bu özelliği ile tanınan Trabzonspor birer birer ben diyeyim "yok ediyor", siz söyleyin "gönderiyor!"

Yönetenler ile teknik adam ise buna da, "şampiyon olmalıyız" gibi bir kılıf buluyor.

"Olmaz olsun böyle şampiyonluk" diyesim de gelmiyor değil!

*

HÜSEYİN ve ABDULKADİR İÇİN

EFECAN''I ALSINLAR!

Trabzonspor''un Efecan ısrarını doğru bulanlardan değildim!

Ama Alanyaspor''un Hüseyin Türkmen ve Abdulkadir Parmak''ı bu oyuncuya karşılık istediğini öğrenince artık; "Efecan mutlaka alınmalı" diyorum.

Neden mi?

Efecan Trabzonspor''a çok gerekli olduğu için değil, Hüseyin Türkmen ile Abdulkadir Parmak''ın Alanyaspor''da ilk 11''e gireceklerine, yani futbol oynayacaklarına, kendi yeteneklerini ortaya koyacaklarına büyük oranda emin olduğum için.

Ne diyelim? Oynatmayanlar utansın!

*

UĞURCAN ve BAKASETAS…

Roma karşısındaki Trabzonspor''a gol imkânı tanımayan Patricio''nun kurtarışlarını görünce, aklıma geçen yılki Uğurcan gelmedi değil!

Bakasetas mı?

Bir futbolcu o maçta iyi oynayamasa da sahada neden tutulur?

Tamam!

Nwakaeme gibi, "her an, her şey yapabilir" tarzında bir oyuncu olursunuz, ister istemez beklemek, tahammül etmek ve de maçtan çıkarmamak yapabilirsiniz.

Ama, Bakasetas, Roma maçında 90 dakika hiçbir şey yapmadığı yetmezmiş gibi, orta alandan top kayıpları ile Trabzonspor''un gol yemesinin bile önünü açtı. Ama ne hikmetse sahada tutuldu!

*

ÖNCE EFSANELERİN HEYKELİNİ DİKİN…

Şu Trabzonsporluları, dahası Trabzonluları artık anlayamıyorum!

Çünkü, özüne ve sözüne uymuyor yaptıkları.

En son Nwakaeme''nin heykelini dikmişler.

Hem de Trabzonspor''un varlık sebebi olup, şampiyonluğu İstanbul dışına ilk taşıyan takımın efsane kadrosunun hiçbir yerde heykelinin bulunmadığı bir şehre!

Yazarın Diğer Yazıları