Tutan-atan, bir de attıran…

Geçen hafta Trabzonspor efsanesinin yaratıcılarından Ahmet Suat Özyazıcı''nın, "Futbolda atan ile tutan iyi oldu mu sorunun olmaz" atasözü olabilecek tespitini hatırlatmıştık.

Trabzonspor''un Altay karşısında aldığı 2-1''lik galibiyet bu tespitin doğruluğunu bir eksik ile tam olarak ortaya koymuştur. Uğurcan iyi tutmuş, Cornelius''ta iyi atmıştır.

Gelelim Ahmet Suat Özyazıcı''nın eksik bıraktığı attırana.

Cornelius''un gollerinin asistlerini yapan Bakasetas ile Koita, Ahmet Suat''ın tespitine bir de bunun "attıranları" olduğu gerçeğini de eklemiştir.

Fakat her ne kadar "attıranlar" denildiğinde ilk akla gelenler asistleri yapan Bakasetas ile Koita olsa da, asıl olanın onları kulübede otururlarken "Sahaya girin ve gereğini yapın" diyerek vaktin geldiğini anlayıp sahaya süren, nam-ı diğer AA, yani teknik direktör Abdullah Avcı''dır.

Yani gerçek "attıran" kimin nasıl ve ne zaman oynayacağını, oyuna gireceğini düşünerek karar veren adeta işin ordinaryüsü haline de gelen teknik ve tek adamdır.

İkinci yarının başında oyuna giren Bakasetas 51''inci, 79''uncu dakikada dahil olan Koita ise 88''inci dakikada Cornelius''un topu ağlarla buluşturmasına Abdullah Avcı kanalı ve kararı ile aracılık eylediler.

Yeri gelmiş iken Bakasetas için bir şey söylemeye gerek yok.

Ama kısa sürelerle görev alsa da sakatlıktan çıktıktan sonra Koita''nın her dakika üzerine koyduğu bir süreç yaşanıyor.

Bu da Trabzonspor''un ikinci yarı için dolaylı olarak direk katkı yapabilecek bir oyuncuyu daha kazanması demektir.

Kazanmadan söz edince Emre Belözoğlu ile müthiş bir çıkış yakalayan ve bu süreçte mağlubiyetle tanışmayan Başakşehir ile ilk yarının son maçının oynanacağı gerçeğini göz ardı etmemek gerek.

Trabzonspor ilk yarıyı benim "en zor maç" olarak tarif ve tahmin ettiğim Başakşehir karşısında alacağı bir galibiyetle tamamlar ise 2021-2022 sezonundaki şampiyon olma oranını yüzde 99''a taşıyacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları