Yakın koruma önemli iştir...

Bugünlere gelene kadar Devlet Erkânı korumasında epey isim tanıdık. Hatırlarda kalan ilk önemli isim Şükrü Çukurlu idi. Yıllar yılı Süleyman Demirel'in yanında çalıştı. Uluslararası şöhretini, Baba'nın bir konuşması sırasında kazandı.

Hatırlayanlar çıkacaktır. Demirel konuşmasını bitirip kürsüden inerken ayağı takılmıştı. Tam platformdan aşağı düşerken Çukurlu kendini onun önüne attı. Merhum da onun vücudunun üstüne düştü. Olası kırılmalardan böylece kurtulmuş oldu. Hareketin görüntüleri tüm dünya televizyonlarında yayımlandı. Hâlâ Las Vegas'taki dünyanın en önemli "Yakın Koruma Kursu"nda örnek olarak gösterilmektedir. Adını da "Çukurlu Düşüşü" olarak koydular.

Bu girişe neden gerek gördüğüme gelince, anlatayım. Son yıllarda Erdoğan'ın yanında uzun boylu biri ilgimi çekiyordu. Fransa seyahatinde de ekrana gelenleri dikkatle izledim. Özellikle halkın arasındaki tavırları ilginçti. Cumhurbaşkanına yaklaşanları görünce dikkat kesiliyordu. Gerektiğinde araya elle kolunu sokup, engelliyordu. Bunları yaparken, tarzı değişikti. İnsanları itip kakmıyordu. Bir koruma ancak bu kadar kibar davranabilirdi.

İyi insan

Merak ettim ve onun bilebileceğini tahmin ettiğim Orhan Ayhan büyüğüme sordum. Tarif ettiğim an tanıdı; "Muhsin Köse." Sonra başladı anlatmaya; "Erdoğan'ın koruma müdürü. Çok da iyi insandır." Ben de karşılık verdim: "Zaten hareketlerinden belli oluyor."

Biz, Köse'ye gelinceye kadar ne yakın korumalar gördük. Tekme atanlar, çaktırmadan mideye çalışanlar. En yankı yaratanı ise Soma'daki olaydı. Hâlâ hatırlarda. Unutmak mümkün değil.

Koruma görevi önemli iştir. Hele devlet büyüklerine yapılıyorsa. Muhsin Köse'yi tebrik ediyor, başarılarının devamlı olmasını diliyorum. Tabii Allah mahcup etmesin dileğinde de bulunmayı ihmal etmiyorum.

***

Nihayet kovuldu

MasterChef'ten önce yine TV 8'de yayımlanan bir başka programda Yemekteyiz'de tanıdık. Hani beş kişinin evlerinde mutfak hünerlerini sergilediği yapım. Ekranların sakin sunucusu Onur Büyüktopçu'yu çıldırtmayı başaran bir yarışmacı çıktı. Sonunda Murat adlı kişiyi kovmak zorunda kaldı.

Bu şahsı bu defa MasterChef'te görünce şaşırdık. Daha ikinci programda öbür katılımcılar ona "Deli Murat" lakabını taktılar. Yine herkesi çıldırttı. Her gece "defol" bağırtıları arasında dışarı atıldı. Hiçbir zaman bu gerçek anlamda uygulanmadı. Her hâlde reyting getiriyor bu yüzden ihraç edemiyorlar sonucuna varmıştık. MasterChef'in son gösteriminde nihayet ipi çekildi. Bir daha dönmemek üzere kovuldu. Doğrusu hem finale kalanlar hem ekran başındakiler derin bir oh çektiler.

***

Seçmeler

Biraz TRT Müzik'ten söz etmek istiyorum. Canlı yayınların artması moral motivasyona tavan yaptırdı. Ayşen Birgör'ün tekrar yayına dâhil edilmesine sevinenlerdenim. Bu kızı seneler önce Adnan Şenses'e vokal yaparken tanımıştım. Uzun aradan sonra Pop Star'da göründü. Her şey iyi giderken, jüri üyesi Ebru Gündeş'in gadrine uğradı.

Şarkıcı Ayşen'in otomobiline taktı ve "Senin araban varmış" dedi. O da "12 yaşında" karşılığını verince Gündeş'in hışmına uğradı ve elendi. Ayşen Birgör şu anda TRT'nin kadrolu sanatçısı. Sesi ve yorumu mükemmel. Her eseri çok güzel icra ediyor.

Muazzez Ersoy'unki adından, sahnesine kadar yenilendi. İsmi artık Sevgilerle. Her şey sil baştan ama Muazzez aynı.

THM

Gönülbağı, İzmir yapımı. Uzun ömürlülerden. Halk müziği ağırlıklı. Programın ağır topu Ali Çakar hem iyi yorumcu hem iyi sunucu. Özgür Eren'in katıldığı gün çok başarılıydı. Çakar, özellikle "Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküler"de zirve yaptı.

Burcu Göktürk'ü TSM dalında beğenenlerdenim. Gümbür gümbür sesi var. Atatürk repertuvarı icra ederken türkü yanıyla da ön plana çıktı. Bir de itirafta bulundu: "Annem Selanik kökenlidir." Ben de bir şey söylemek istiyorum: "Burcu, Amasya Altın Elma yarışmasından bu yana en az 20 kilo vermiş."

Diğerleri

İstanbul'dan her iki dalda da iyi gidiyor. THM'de şef Tekin Büyükkaya, TSM'de Hasan Esen'in repertuvar seçimleri güzel.

Bazı bant yayımları da seviyorum. Tekrar bile olsa seviyorum. Mesela Aşkın Nur Yengi'nin katıldığı Yüksek Performans. Bu kızı her gördüğümde daha fazla kilo aldığını gözlemliyorum. Burcu'nun tam tersi. Ama sesine laf yok..

...

GÜNÜN SÖZÜ

Kavga bir kere olur. Yalanın yükünü ise her gün yeniden taşırsınız. A. Smith

Yazarın Diğer Yazıları