Rehin Türkler ve Erdoğan!

“-Metin Turan için aklınıza ne geliyorsa, hatta ne gelmiyorsa hepsi yapıldı!”
Bu cümle, bir Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın “Mısır’da tutuklu bulunan TRT muhabiri Metin Turan hakkında bir gelişme oldu mu?” sorusuna verdiği cevaptır.
Koskoca Türkiye Cumhuriyeti ve onun “Dünya Lideri” başkanlığında toplanmış Bakanlar Kurulu, Mısır’da görevini yaparken darbeci Mursi polisleri tarafından tutuklanan TRT muhabiri Metin Turan’ı aylardır kurtaramadı. Hükümete göre muhabirlerin “akıllarına gelen ve gelmeyen her şey yapılmış” olmasına rağmen Metin hâlâ tutuklu.
Hükümetin gücünü görüyorsunuz, muhabirlerin aklına gelen ve gelmeyen her şeyi biliyor, bilmekle yetinmiyor, gereğini de yapıyor.
Lakin bu güç TRT muhabirini kurtarmaya yetmiyor..
Peki, bu konuda bizim aklımıza gelen bir şey var mı?
Var tabii.
Darbenin arkasında ABD yok mu?
Var, hem de bütün varlığı ile.
Avrupa Birliği yok mu?
Var, hem de olanca gücü ile.
Peki, Sayın Başbakan o sesini çok sevdiği Obama’sından ve kanunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi kanunlarından üstün gördüğü Avrupa’sından TRT muhabirini serbest bıraktırma ricasında niye bulunmadı? Akıllarına mı gelmedi?
Yoksa akıllarına geldi, gereği yapıldı da Obama’sı da AB’si de, “Bana ne senin TRT muhabirinden” mi dedi?
Böyle “Dünya liderliği” mi olur?
Yalnız TRT muhabiri olsa neyse...
Türk Hava Yolları’nda çalışan iki pilot, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta silahlı kişilerce kaçırıldı. Hükümete sorarsanız bu konuda da akla gelen ve gelmeyen her şey yapıldı. Bir ara “yerlerini tespit ettik” falan demişlerdi, sonra duyduk ki, pilotlarımız tespit edilen yerden alınıp ,başka bir yere götürülmüş. Yani bizimkiler pilotların izini kaybetmiş.
Siz, Suriye muhalefeti ile içli dışlı değil misiniz? İki Türk pilot hiç ilgisi olmadıkları bir konuda kaçırılıp “takas malzemesi” haline getiriliyor. Kucak dolusu para, araç-gereç verdiğiniz adamlar, yani Türk’ün boğazından kısıp beslediğiniz kargalar bu konuda “Gak!” bile demiyor yahut siz dedirtemiyorsunuz.
Oysa o iki pilotun kurtarılması Suriyeli muhalifler için iki dakikalık bir olay.
Çünkü “İmam Rıza’nın Ziyaretçileri” adlı grubun kaçıran Türk pilotlara karşı istediği şey, sizin sahip çıktıklarınızın elindeki birkaç
kişi.
Bırakın “Dünya Liderliğini”, Esad aleyhine isyanın finansörü ve lideri olarak bile iki Türk’ü kurtarmaya güç yetirememek çok acı bir durum değil mi?
Bitti mi?
Bitmedi...
Eylül ayının 19’unda Greenpeace üyeleri ile Rus enerji devi Gazprom aleyhine gösteri yapanlar arasında olan Türk kızı Gizem Akhan tutuklandı. Ve seri cinayet işlemiş katillerden daha yüksek bir ceza talebi ile mahkeme karşısına çıkartıldı. Rus lideri Putin bile bu hale isyan etti. Türkiye’den ses çıkmıyor. Hükümet-Gazprom ilişkileri ise bilinen ilişkiler. Gazprom’la içli dışlı olan Ciner, Aksa, Çalık şirketleri kafesteki Türk kızı için devreye giremezler mi?
Bayram öncesi...
‘Dünya Lideri’nden ricamızdır efendim.

Yazarın Diğer Yazıları