Mona Lisa'dan sonra bir sanat eserine daha saldırı

Mona Lisa'dan sonra bir sanat eserine daha saldırı
İtalya'nın Florasa kentinde iklim aktivistleri, fosil yakıt kullanımını protesto etmek için ellerini Rönesans ressamı Sandro Botticelli'nin "Primavera" adlı tablosuna yapıştırdı

İklim aktivistleri iklim konusuna farkındalık yaratmak amacıyla eylemlerini sürdürmeye devam ediyor. İklim konusuna farkındalık amacıyla gerçekleştirilen eylemler, tablolara yapılan saldırılarla gündeme getirilmeye çalışılıyor. Bu sefer de yaşanılan protesto İtalya’da gerçekleşti. İki aktivist ellerini Rönesans ressamı Sandro Botticelli''nin "Primavera" adlı tabloya yapıştırdı.

İtalya''nın Floransa kentinde iklim aktivistleri, fosil yakıtları protesto etmek için Uffizi Galerisi''ne geldi. Hükümetin fosil yakıtları kullanımını yasaklamasını isteyen iki aktivist, İtalyan Rönesans ressamı Sandro Botticelli''nin 15. yüzyıldan kalma "Primavera" adlı eserini koruyan cama ellerini yapıştırdı. Kısa süre sonra müze görevlileri olaya müdahale etti. Görevlilerden birinin uzaklaştırmak istediği aktivistler kendilerini yere bıraktı. Aktivistler bu kez görevliler tarafından kollarından tutularak sürüklendi.

İNTERNET ÜZERİNDEN TALEPLERİNİ AÇIKLADILAR

Olayın ardından internet üzerinden taleplerini açıklayan aktivistler, İtalya''nın kullanılmayan kömür santrallerini yeniden açma planlarından derhal vazgeçilmesini, gaz sondaj projelerinin iptal edilmesini ve ülkenin bu yıl güneş ve rüzgâr enerjisinin arttırılmasını istedi.

LONDRA’DA DA İKİ AKTİVİST 200 YILLIK YAPITA KENDİLERİNİ YAPIŞTIRMIŞTI

İngiltere’nin başkenti Londra’da Just Stop Oil''in üyesi iki iklim aktivist de kendini Londra Ulusal Galerisi’ndeki 200 yıllık başyapıta yapıştırmışlardı. Göstericilerden biri milyarlarca insan acı ve ıstırap çekerken sanatın ne anlamı var demişti.

MONA LİSA TABLOSUNA DA PASTA FIRLATILMIŞTI

Fransa''nın başkenti Paris''teki Louvre Müzesi''nde sergilenen Mona Lisa tablosuna bir adam saldırdı. Müzeye peruk ve tekerlekli sandalye kullanarak yaşlı kadın kılığında giren bir kişi cam çerçevesi içinde bulunan tabloya pasta fırlattı. Saldırının iklim değişikliğine dikkat çekmek için yapıldığı öğrenildi.

 

İlgili Haberler