Yeşil alana kaçak cami

Yeşil alana kaçak cami
Muğla'da yeşil alana kaçak yapı için Belediye Başkanı Alim Uzundemir, “Açıklamaya gerek yok” dedi. 

ODATV''DEN Murat Sökdü''nün haberine göre, Muğla Ortaca’da yeşil alana kaçak cami yapıldığı ortaya çıktı. Camiinin yapıldığı alan mevcut imar planına göre, kamunun kullanılmasına açık ve imar planında terk edilmiş yeşil alan da yer alıyor. Yaklaşık 400 metrekare büyüklüğündeki camiinin yapıldığı alanın yeşil alandan çıkması için, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinden karara alınması gerektiği ancak böyle bir kararın alınmadığı belirtiliyor.

MHP''Lİ BAŞKANA SORULDU

Odatv’nin ulaştığı MHP’li Belediye Başkanı Alim Uzundemir, “Açıklama yapacak mısınız” şeklindeki soruya, “Yok açıklamaya gerek yok. Vatandaşın biri öyle bir şey yapmış memurlarım gidip bakacaklar” dedi. 

Cami inşaatının yapılış süreci ile ilgili de ortaya atılan bir başka iddia ise MHP’li Belediyeye yakın müteahhit Osman Özer’in cami inşaatını üstlendiği yönündeydi. 

Özer daha önce de, Çaylı Mahallesi’nde iki adet büyük depo yaptığı ancak depoların yapıldığı alanın konut alanı olduğu depoların bir kısmının yeşil alana yapıldığı, bunun yanı sıra imar barışından sonra yapılmasına rağmen, imar barışına dahil edildiği de iddiaları ile de gündeme gelmişti.

“HABERİM YOK” DEDİ TEMEL ATMA TÖRENİNDEN ÇIKTI

Öte yandan konuyla ilgili açıklamasında “haberim yok” diyen Başkan Alim Uzundemir’in ise yeşil alana yapılan kaçak caminin temel atma törenine katıldığı anlaşıldı. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Uzundemir’in temel atma törenini duyurduğu görülüyor.

İşte o görüntüler: