Mülteci cesedi sandılar ama...

Mülteci cesedi sandılar ama...
Bodrum açıklarında, nesli tükenmekte olan türler arasında bulunan dişi Akdeniz foku ölü bulundu. Akdeniz fokunun, başına darbe vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Bodrum’un Salih Adası yakınlarında avlanan amatör balıkçı 45 yaşındaki Ümit Dobra, bugünsaat 10.00 sıralarında su yüzeyinde ölü birAkdeniz foku olduğunu fark edip, teknesiyle çekerek Demir Koyu’na getirdi. Dobra, durumuBodrum Belediyesi Zabıta ekipleri ile Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’na bildirdi. 140 santimetre boyunda, genç bir dişi olan Akdeniz fokunun, başına vurulan darbeyle öldürüldüğü anlaşıldı. Zabıta ekiplerinin ardından koya gelen Türk Deniz Araştırmaları Vakfı ve Bodrum İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de inceleme başlattı.

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Veteriner Hekimi Erdem Danyer şöyle dedi:

"İlk belirlemelere göre insan kaynaklı bir ölüm olduğunu söyleyebiliriz. Fokun başında büyük bir darbe var. Ateş edilmiş veya sert bir cisim ile vurulmuş olabilir. İki- üç hafta kadar önce öldüğünü tahmin ediyoruz. Buna rağmen numune alıp DNA’sını inceleyeceğiz. Çünkü dünyada sadece sayıları 700’ü bulan Akdeniz foklarının yaşam alanları, ölüm nedenleri ve korunmaları çok önemli."

KAÇAK CESEDİ SANMIŞ

Akdeniz fokunu bulan amatör balıkçı Ümit Dobra ise, su yüzeyinde hareketsiz bir cisim görünce önce Kaçak göçmenlerden birine ait ceset olabileceğini düşündüğünü belirterek, "Ancak, yanına gittiğimde bir Akdeniz foku olduğunu fark ettim. Aslen İzmir Foçalı’yım. Bu nedenle o bölgeden Akdeniz foklarını çok iyi tanıyorum. Nesli tükenmekte olan bir tür olduğu için karaya çıkarıp, durumu yetkililere bildirdim" diye konuştu.