AKP'nin IMF ile görüşeceği konu ortaya çıktı; Murat Yetkin açıkladı

AKP'nin IMF ile görüşeceği konu ortaya çıktı; Murat Yetkin açıkladı
Gazeteci Murat Yetkin son yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı IMF açıklamasına dikkat çekerek, “Yakında IMF ile -ama bu defa mutlaka- ‘yerli ve milli’ ilan edilecek bir anlaşma zemini mi aranıyor acaba?” satırlarına yer verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son aylardaki ılımlı dış politikasında yeni bir perde mi açılıyor? Gazeteci Murat Yetkin, İsrail ve Suriye ile normalleşme adımları atan Erdoğan’ın Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşma zemini arayabileceğini iddia etti.

"IMF İLE ''YERLİ VE MİLLİ'' ANLAŞMA"

“Yetkinreport”da yayınlanan, “Erdoğan’ın gündemiyle halkın gündemi arasında makas açılıyor” başlıklı yazıda Yetkin, “Erdoğan''ın, ‘IMF’nin yaptığı son açıklamalara baktığımız zaman, Türkiye’nin ekonomik olarak dünya ülkelerinden farklı bir konumda olduğunu, çok daha isabetli bir büyüme parametresini yakaladığını’ ifade ediyor.” sözlerine dikkat çekti ve “Hayırlara vesile olsun. Yakında IMF ile -ama bu defa mutlaka ‘yerli ve milli’ ilan edilecek bir anlaşma zemini mi aranıyor acaba?” satırlarına yer verdi.

Yetkin yazısının devamında ise “Boşuna demiyoruz Ukrayna seferi dönüşü Erdoğan’ın gündemiyle halkın gündemi arasında makasın açıldığını gösterdi diye." dedi.

yenicag.com.tr

İlgili Haberler