Ekrem İmamoğlu’ndan sosyal yardım açıklaması

Ekrem İmamoğlu’ndan sosyal yardım açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, belediyeden sosyal yardım alan vatandaşların kartlarının kullanım dışı kalacağı yönünde gönderilen SMS ile ilgili “Hemen, hızlıca cumartesi sabahı bununla ilgili bir toplantı yaptık. Düzeltildi" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyeden sosyal yardım alan vatandaşlara, yardım kartlarının bir süre kullanım dışı kalacağı yönünde gönderilen mesaj hakkında açıklama yaptı.

İstanbul Valisi Ali Yerlika’yı ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Bu haberi alır almaz, hafta sonu arkadaşlarımızla görüştük. Hemen, hızlıca cumartesi sabahı bununla ilgili bir toplantı yaptık. Düzeltildi. Kartların kullanıma açıldığına ilişkin mesajlar iletildi. Bu konuda bir sıkıntı yaşamayacağız. Sadece bir teknik sıkıntı olduğunu düşünüyoruz. Giderildi. Kartlar kullanıma açık” şeklinde konuştu. İmamoğlu, söz konusu mesajlar ile ilgili bir talimatının bulunmadığını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çakarlı makam araçları ile ilgili verdiği talimatın olumlu olduğunu belirten İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak devletin her aşamasında ve kademesinde buna fark edilir düzeyde, değişmesi lazım. Hiç kimsenin, hiç birimizin ‘mış’ gibi yapmaması lazım. Bu manada bizim zaten bir hazırlığımız var. Protokol ya da makam aracı olarak tabir edilen araçların sayılarını tespit ediyoruz. Hepsini bir araya toplayacağız. Sistemli bir şekilde kullanılması noktasında vatandaşı rahatsız etmeyecek şekilde düzen oluşturacağız. Kaldı ki, fazlalıklarla ilgili de tasarruf kalemi anlamında çalışmalarımız olduğunu söylemiştik. Hızlıca bunu devreye sokacağız. Keşke bu ve benzeri düzenlemeler devam etse. Bu normalleşmenin de bir parçası.”

2. KÖPRÜDEKİ BAKIM İÇİN YENİ TEDBİR

“Araçlarla ilgili ve 2. Köprü'nün tamiratı ile ilgili olarak yoğunlaşan hatlarımız var. Bununla ilgili arkadaşlarım bir tedbir hazırlığı yaptılar. Sanırım gün içinde bilgi aktarılacak. Bu tür noktaları hafifletecek yaz dönemi değil de kış dönemi gibi ulaşım akslarımızı rahatlatacak tedbirlerimizi aldık. Bunun gibi şikayet oluşturan hatlar varsa da gözleyeceğiz. Bu yaz döneminde turist sayısında yoğunlaşacağını görüyoruz. Geçmiş yıllara dönük rakamlara göre çok daha fazlasını bekliyoruz bu yaz ve sonbahara doğru. Yaz döneminin de turistlerin yoğunlaşacağı hatlarda sıkıntı yaşamaması adına tedbirleri arkadaşlarımla alacağız.”