NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO'dan Türkiye açıklaması
Son dakika... NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili endişelerini dile getirdi, bir çözüm bulacağımıza eminim." dedi.

Rusya''nın Ukrayna''yı işgal etmesiyle alt üst olan küresel dengeler, on yıllardır tarafsızlığını koruyan İsveç ve Finlandiya''nın NATO''ya üyelik başvurusu yapmasıyla yeni bir testten geçiyor.

Türkiye, terör örgütü PKK''ya destek veren iki İskandinav ülkesinin ittifaka kabul edilmesine ''evet'' demeyeceğini açıkladı.

Türkiye''nin vetosu, NATO''nun halihazırda bir numaralı gündemi. Bugün konuşan Genel Sekreter Jens Stoltenberg, "Türkiye ile masaya oturmamız ve endişelerini gidermemiz gerekli, bunu başaracağımıza güveniyorum" dedi.

Davos''ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu''nda kürsüye çıkan NATO Genel Sekreteri, Ukrayna''daki işgal girişimine de değindi. Stoltenberg, "Rusya Ukrayna''yı işgal ettiğinde NATO hazırdı. Putin, Ukrayna''da stratejik hedeflerine ulaşamadı. NATO''nun sınırlarına doğru genişlemesine neden oldu" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler