Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması: İsveç ve Finlandiya teröre desteği kesmeli

Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması: İsveç ve Finlandiya teröre desteği kesmeli
Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO sürecine ilişkin ise "İsveç ve Finlandiya teröre desteği kesmeli, somut adım için yazılı mutabakat istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi temaslarda bulunmak için gittiği Filistin''de CNN Türk''ten Dicle Canova''nın sorularını cevapladı.

Türkiye, Finlandiya ve İsveç''in ortak bir masada bir araya geleceğini belirten Çavuşoğlu, "Bu karar Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın dün yaptığı telefon diplomasisinde gündeme geldi. Finlandiya ve İsveç heyet göndermek istedi, Cumhurbaşkanımız da ''Bizim her zaman önceliğimiz diplomasidir'' diyerek bu teklifi kabul etti'' dedi.

SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ, YAZILI MUTABAKATTAN YANAYIZ
Bakan Çavuşoğlu, "Ankara''daki heyet bugün kendi içinde bir değerlendirme yapacak. Bakan Çavuşoğlu taleplerimiz ne, PYD YPG nasıl bir örgüt, bunlara ilişkin belgeleri hazırlıyoruz. Savunma ile ilgili ambargoların kaldırılması taleplerimiz arasında olacak. Somut adımlar bekliyoruz temennilerle ilerleyemeyiz " dedi ve Türkiye''nin yazılı mutabakattan yana olduğunun altını çizdi.

 

İlgili Haberler