Nazi arşivi…

Nazi arşivi…

Son polemiğimizin manasızlığına dair:

*

1 Mayıs 2022 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

-              …Gezi olayları dolayısıyla kurulan mahkemenin Almanya''daki Nazi mahkemelerinden bir farkı yok, orada da insanlar nasıl mahkûm edildiyse benzer olaylar burada da oldu. Siz herhangi bir davada yargılanıyorsunuz, beraat ediyorsunuz, aradan bir süre geçiyor beraat ettiğiniz davadan yeni mahkeme geliyor, Saray''dan aldığı talimatla müebbet hapse mahkûm ediyor…

*

2 Mayıs 2022 - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

-              Kemal Kılıçdaroğlu Bey''in son dönemlerdeki konuşmaları çok köklü bir siyasi kurum olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına yakışmamaktadır. Bir taraftan Türkiye''nin kurucu partisi olarak iddia edeceksiniz, öbür taraftan Atatürk''e büyük ölçüde sahip çıktığınız iddiasını taşıyacaksınız, öbür tarafta da Atatürk''ün ve milletimizin ortaya koymuş olduğu ortak değerlerini tahrip eden her türlü konuşmayı rahatlıkla yapabilecek bir duruma gelmiştir. Eğer Nazi mahkemelerini incelemek istiyorsa Almanya''da özel dostları vardır, o dostlarından gerekli  bilgileri alabilirler.

*

3 Şubat 2015 - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

- Türk milleti kutlu bağrından hiçbir zaman Führer, firavun, çar, kayzer, Duce çıkarmamış. Çıkmasına da müsaade etmemiştir. Faşizm ve despotizm bu topraklarda asla kök tutmamıştır. İmparatorluk tarihimizde bile istişare ön planda tutulmuş, padişahların tahta çıkış serüvenleri bir kurala bağlı kalmıştır. Türk milleti parlamenter sisteme doğru kademe kademe mesafe almıştır.

 Kaçak ve karanlık sarayda oturan Erdoğan, anayasayı delik deşik etmiş ve sicilinde beyaz nokta kalmamıştır. 10 Ağustos 2014 öncesinde defalarca Erdoğan''dan cumhurbaşkanı olmaz demiştim. Aynı görüşteyim, Erdoğan''dan cumhurbaşkanı olmaz. Cumhura baş olmaz bu zihniyete asla yakışmaz. Diyeceksiniz ki "ama Erdoğan şu anda o koltukta oturmaktadır." Millî vicdanlarına sığmayacak kadar Türk milletini AKP''ye oy veren vermeyen şeklinde ayırıp, tarafsızlığı bilerek gözden çıkaran bu adamdan cumhurbaşkanı olur mu?

Kendine cumhurbaşkanı diyen bir şahıs nasıl olur da Kırşehir''de ve TÜMSİAD genel kurulunda bir siyasi parti için oy istemiştir. Demokrasiyle yönetilen herhangi bir ülkede bu tip bir küstahlığa nasıl tahammül edilecektir?

Kuzey Kore''ye bakınız. Görünüş haricinde Erdoğan''ın tıpkısının aynısını göreceksiniz. Körfez ülkelerine, Sudan ve bazı Afrika ülkelerine bakınız, Erdoğan benzerlerini mutlaka bulacaksınız.

*

15 Ağustos 2015 - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

-              İster kabul edelim, ister etmeyelim; Türkiye''nin yönetim sistemi değişmiş! Hayırdır, bu ülkede savaş veya darbe oldu da biz mi kaçırdık? Sistem düzen demek. Yönetim sisteminin meşruiyeti millet iradesine ve Anayasa''ya dayalıdır Anayasal düzen yıkıldı da bizim mi haberimiz yok! Yönetim sistemi bir kişinin eline kaldıysa vay halimize! Bizim yerli üretim Hitler''e, Stalin''e, Kaddafi''ye tahammülümüz olmaz, bu iyi biline.

*

5 Ocak 2016 - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

- Erdoğan, Hitler''i örnek alıyorsa, Hitler Almanya''sını arzuluyorsa; gitsin NEO Nazilerin avukatlığını yapsın, gitsin Hitler''in anılarını yad etsin.

Ama aklından bir an olsun çıkarmasın ki, tarihin hiçbir döneminde Türk Milleti''nin sinesinden Hitler çıkmamıştır. Dolayısıyla Erdoğan yanlıştadır.

*

7 Ağustos 2013 - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

- Şüphesiz AKP hükümeti ve tüm hücrelerine kadar zehirlediği adalet müessesesi tescilli ve kanlı asıl teröristbaşını aklama derdine düşerken, Genelkurmay Başkanlığı yapan saygın isimlere terör örgütü çamuru sıçratması ve örgüt yöneticiliği iftirasını reva görmesi ahlaksızlıktır. Türk milleti bu rezil tezgahı inanıyorum ki bağışlamayacak ve kimsenin de yanına bırakmayacaktır. Anlaşılan Nemrut Mustafa Paşa Divanı deyim yerindeyse on yıllar sonra tekrar harekete geçmiştir… Ergenekon Davası Cumhuriyet tarihinin en büyük hukuki hesaplaşmasının adıdır. Çünkü, hesabı görülen Türkiye''dir, Türk milletidir, hesabı kesilen Türk Silahlı Kuvvetleri''dir. Hesaplaşılan, hesaba çekilen ve hesap sorulan vesayet, statüko, darbe kılıfıyla Türkiye''nin temel ve millî kurumlarıdır. AKP hükümeti küresel ve bölgesel projeler gereğince Türk Silahlı Kuvvetleri''ne operasyon yapmış, hukuku baltalamış ve Türkiye''nin kanına girmiştir.

//////////////////////////////////

 

SORU-YORUM

---

Ana muhalefet partisi liderini, "Türk yargısına ve yargı görevi yapanlara karşı daha temiz ve saygılı bir dil kullanmaya" davet eden Adalet Bakanı, aynı daveti, Anayasa Mahkemesi kararlarıyla ilgili olarak "Verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum" diyen iktidar partisi genel başkanına da yapabilir mi?

Yazarın Diğer Yazıları