Neden iktidara katılmıyoruz?

Zihnimde cevap bekleyen birikmiş sorular var. Soruyorum:

1. Cumhuriyetin yaptırdığı bütün fabrikaları satmak milliyetçilik midir?

2. Arapların küçük zengin devleti Katar'a, Türkiye'nin en önemli kurumlarını satmak ve/veya ortak yapmak milliyetçilik, millilik midir?

3. Borsa İstanbul'un yüzde 10 hissesini Katar'ın almasına itiraz edenleri "İngilizler alsaydı sevinirlerdi" diye haksız görmek vatanseverlik, ekonomik başarı ve/veya milli duruş sergilemek midir? İlla bir tercih yapmak zorunda mıyız?

Hep bizim olmasının ne zararı var?

4. Murat Ağırel, Müyesser Yıldız gibi gazetecileri aylaca tutuklu olarak hapis yatırmak vatanseverlik; Almanya istediği için bir günde tahliye edilen Türk kökenli gazeteci Deniz Yücel'i hapisten çıkarmak milliyetçiliğin adalet şahlanması mıdır?

5. KYK borcu olan ve iş bulamaz hale getirilen öğrencileri faize boğmak, işsiz bırakmak, umudunu kırıp geç yaşında psikolojik yıkıma uğratmak yerli ve milli  iktidar sahibi olmanın gereği midir?

6. Patronu ödüllendirir gibi hak arayan işçileri dövdürmek, üzerlerine kolluk gücü göndermek, gözaltına aldırmak, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına uymamak yerli ve milli yönetim tarzı mıdır?

7. "Akıllı ol" diyerek, tehdit içerikli mektup yazan, resmi yazı kağıdının yarısını kalın bir imza ile imzaladıktan sonra  Kudüs'ü göstere göstere İsrail'e veren Trump'u savunmak, Biden'i yerin dibine batırmak  İslamcı Müslümanlığın ve/veya milliyetçi ve milli duruşun gereği midir?

8. Neredeyse bütün madenleri yabancılara satıp, yerli ortaklarına Türkiye'nin dağını taşını dozer ve kepçelerle oydurmak, çevre köylerini susuz, havasız ve zengin karşısında çaresiz bırakmak, güvendiği devleti yanına göndermek yerine karşılarına koymak nasıl bir milliyetçilik, nasıl bir Müslümanlık ve nasıl bir milliliktir?

9. "Deli Dumrul" köprülerini kaça yapıldığını açıklamamak, bire yapacakken beşe yapıp faturayı hazineye (millete) yıkmak, büyük vatan hizmeti, çağ atlamak, Türkiye'yi uçurmak mıdır?

10. Kılıçdaroğlu dün: "Mevcut yapıda tefecilere hizmet ediyoruz. Sadece bu yılın ilk 10 ayında tefeciler ödediğimiz para faiz olarak 119 milyar lira" dedi. Ekonomiyi böyle yönetmek, millilik, yerlilik, iş bilmek, Türkiye'yi kimselere muhtaç etmemek midir?

11. Tarımda buğday satan ülke iken satın alan, pamukta büyük üretici ülke iken gerilere düşen ülke haline gelmek, pirinçten nohuta, mercimekten fasulyeye kadar satın alan bir ülke haline gelmek ve /veya ülkeyi bu hale getirmek yerli milli politikaların sonucu mudur?

Soruları artırabiliriz. Şimdilik gerek yok. Çünkü bu soruların cevaplarını yaşayarak deneyimledik ve tanıklık ettik. Her şeyi biliyoruz.

Halen içinde bulunduğumuz süreçte, bu soruların yarattığı sorunlarla boğuşuyoruz. Ülkemizde ağır bir ekonomik, politik kasavetli hava esiyor.

İktidar ve küçük ortakları, bizi suçlarken, kendilerini; yerli milli, milliyetçi, Atatürkçü, vatansever, dindar, Müslüman, namaz kılan olarak tanıtıyor. Bu sebeple ben de soruları "millilik, milliyetçilik bu mudur" diye sordum.

Gerçekten de tüm bu yapılanlar ve yapılmış daha başkaları millilik, milliyetçilik, vatanseverlik, "devrimci Atatürkçülük", Müslümanlık ise elbette biz iktidarın peşinden gitmemekle ayıp etmiş oluyoruz; yok değil ise kendileri bütün bunları gerçekleştirerek tarihe geçmekle ne yapmış oluyorlar onu iyice sorgulasınlar derim.

Neden Partili Cumhurbaşkanlığını ya da AKP iktidarlarını desteklediklerini, her bir soruya cevap vererek açıklarlarsa, benim gibi düşünenler de, kim bilir belki yanlışımızı fark edip kendilerine biat ederiz.

 

Yazarın Diğer Yazıları