Nerede eş başkanlık var; orada PKK var!

Nerede eş başkanlık var; orada PKK var!

Diyarbakır''da 20''si gazeteci 22 kişi gözaltına alınmıştı. Dün 16''sı tutuklandı. Haberde "Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Serdar Altan ve Jinnews müdürü Safiye Alagaş''ın da aralarında olduğu..." ifadesi yer alıyor.

Bir yerde eş başkanlık varsa, orada PKK var demektir. Eş başkanlığı başlatan Abdullah Öcalan''dır.

23 Ekim 2013 tarihli haber:

"PKK lideri Abdullah Öcalan AKP''nin açılımpaketinde yeralan eşbaşkanlık sisteminin hayata geçirilmesini istedi.

İmralı''da yaptığı görüşmenin ayrıntılarını DİHA''ya anlatan Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan''ın en çok üstünde durduğu konulardan birinin ''eşbaşkanlık'' sistemi olduğunu belirtti.

Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan''ın bu konuda, ''Eşbaşkanlık sistemi gündemleşmelidir. En iyisi ve en temizi eşbaşkanlık sistemidir. Bunu hem gündemleştirmek gerekir hem de pratikte uygulanması gerekir.'' dediğini söyledi.

27 Ekim''de kongresi yapılacak olan HDP''ye de mesaj gönderen Abdullah Öcalan, ''HDP''in bu hafta içinde kongresi yapılacak. Bundan sonra HDP''ye biraz daha ağırlık vermek gerekir ve herkesin buna katkı sunması gerekir. Bu bizim eski projemizdir. Bunu şimdi hayat geçirmeye çalışacağız." dedi." (Ulusal Kanal)

Abdullah Öcalan, 2004''ten beri eş başkanlıkta ısrarcıdır.

Yıl: 2013. PKK ayarlı "demokratikleşme"nin ivme kazandığı yıl. Recep Tayyip Erdoğan 30 Eylül 2013''te "çözüm=çözülme vetiresi"nde "demokratikleşme" paketlerinden bir paket daha açıyor, destansı bir metin okuyor. "İç barış" diyor, "özgürlük alanı" diyor, "Türkiye''yi bütün ağırlıklarından kurtaracak bir paket" diyor, "değişim iradesi" diyor.

Ve "Bu paket birilerinin dediği gibi, dayatmanın, bir pazarlığın eseri asla değildir." diyor.

Öyle mi acaba?

R. T. Erdoğan devam ediyor:

"Siyasî partilerde eş genel başkanlığın önünü açıyoruz. İlgili yasa maddesini değiştirmeyi uygun gördük. Seçim kanunun 15. maddesine ek yapıyor, iki kişiden fazla olmamak kaydı ile eş genel başkanlık sistemini getiriyoruz."

2 Mart 2014''te çıkarılan kanunla PKK''ya, eş başkanlık da dâhil, istediklerinin azamîsi veriliyor.

Daha öncesinde 22 Aralık 2010 günü, o zamanki partileri BDP''nin genel başkanı Selahattin Demirtaş, "Kadın belediye başkanı olan yerlerde erkek, erkek belediye başkanı olan yerler de de kadın vekil sistemiyle eş başkanlık sistemini oturtuyoruz. Genel merkezimizde il ve ilçe teşkilatlarımızda her yerde eş başkanlık sistemini oturtuyoruz." demişti.

Bizim siyasî literatürümüzde "eş başkanlık" diye bir kavram var mı? Türkiye''de isteyen Abdullah Öcalan''dır. "Demokratikleşme"den, "demokratik cumhuriyet"ten bahseden de odur. Onun kastettiği "demokratikleşme" PKK''yı meşrulaştırma adımlarıdır.

Peş peşe açılan "demokratikleşme" paketleriyle, A. Öcalan''ın hedefine bir bir taş döşedik. PKK, bu taşlardan seke seke "devlet" kurmaya kalkıştı. Güneydoğumuzda valiler Ankara''nın talimatıyla, neredeyse, PKK''nın mahallî yönetimlerinin valisi gibi davranmaya başladılar, pek çok eylemlerine sessiz kaldılar.

Yıl 2015. Suruç saldırısı, Şanlıurfa saldırısı... Meselenin vahametini, birileri iktidardakilerin kulağına fısıldadı mı, yoksa PKK''ya verilen tavizler karşısında halk ayaklanır, diye mi korkuldu, bilmiyoruz. PKK''yla mücadeleye geçildi. Çukur ve barikat savaşlarında 793 şehit verdik. Saray Mukîmi şehitlemizin vebalini taşıyabilir mi?!

Diyarbakır''da tutuklananların suçlarının ne olduğu bir bir açıklanmalı ve insanlarımız ikna edilmelidir.

Yazarın Diğer Yazıları