O ''dinozorlar'' kadar esameniz okunacak mı acaba

O ''dinozorlar'' kadar esameniz okunacak mı acaba

Türkiye Cumhuriyeti''nin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer''in, gazeteci Uğur Dündar''ın, tiyatrocu Müjdat Gezen''in bir arada göründüğü fotoğrafın üzerine koca puntolarla şunu yazmışlar:

- Bu kadar "dinozor" nasıl bir araya geldi?

***

Ne özgün, ne yaratıcı, ne dahiyane bir hakaret etme şekli!

***

Hayatımda hiç öyle Jurassic Park meftunu olmamakla birlikte; anne olduktan sonra, oğlumun aşırı ilgisi dolayısıyla Microraptor''undan, Triceratops''una kadar uçanı, sürüneni, tüylüsü, dikenlisi, etçili, otçuluyla "aileden" oldu artık dinozor neslinin her cinsi!

Birine "dinozor" dediğinizde ne sebeple kendisini "kötü" hissetmesi gerekiyor acaba?

***

Bana sorarsanız, insanoğlunun sıklıkla ve övmek üzere benzetildiği karınca gibi, ceylan gibi, sülün gibi, arı gibi, kuğu gibi, bülbül gibi, aslan gibi, kaplan gibi bir "canlı" nihayetinde dinozor da!

Konunun muhatapları, sorsanız dini imanı kimseye bırakmadıkları için burası çok önemli; Allah''ın yarattığı bir canlı!

Kim verdi size Allah''ın yarattığını bir "hakaret metaforu" olarak kullanma hakkını!

***

Sonra…

Neyin kafasını bulmuş oluyorsunuz birine "dinozor" deyince mesela?

Kin ve nefretle donattığınız okurlarınızın nesine gülmesi, nesinden haz duyması, nesiyle yağlarının erimesi gerekiyor bu başlığın?

Hedef aldığınız kişilere yüklediğiniz olumsuzluk ne? Fenalık ne? Leke ne? Ayıp ne?

***

Biraz zoru görünce, "Biz hakaret etmek istemedik, Türk Dil Kurumu''ndaki ikinci anlamıyla kullandık, gelişmelere ayak uyduramıyor olduklarını kast ettik" filan dersiniz siz şimdi; dinozorun "nesli tükenen bir tür" olmasına işaret ederek…

Öyleyse…

"Dinozorlar buluşması" olarak yorumladığınız fotoğraf, Atatürkçü Düşünce Derneği''nin Ödül Töreni''ne ait olduğundan, hatırlatmak isterim;

"Gökte yıldız, denizde kum tükenir;

Mustafa Kemaller tükenmez!"

Ankara''ya yolunuz düştüğünde, -korkmayın, çarpılmazsınız- herhangi bir günde uğrayıverirseniz Anıtkabir''e; Ata''sının hatırasının gölgesinde büyüyen Türk çocuklarını görüp idrak edebilirsiniz bunu belki sizde!

***

Ha…

Mevzu çok daha bayağı, sefil, rezil biçimde "yaşlarına" göndermeyse, ki başlığın altında haberleştirdiğiniz metne bakınca öyle…

Ne biçim "Müslüman"larsınız siz böyle!

Gazete diye yayınladığınız o paçavranın her bir satırında referans gösterdiğiniz "din"den bu kadar nasipsizsiniz işte!

Yaşlılara "Of" bile dememeyi öğütleyen bir din üzerinden, "dinozor" diye dalga geçmeyi marifet sayarsınız yaşını başını almış kimselerle!

Ayetin, "Sizleri yaratan O''dur. Yaşlılık dönemine ulaştıracak, ömrünün son demlerindeki düşkünlük haline, bildiği şeyleri bilemeyecek hale geleceği günlere ulaştıran da O''dur" dediğini bile bile, -simsarlığına soyunduğunuza göre en az bir kere okumuşsunuzdur Kur''an''ı herhâlde- yaşlanmayı bir kusurmuş gibi dolayabiliyorsunuz dilinize…

Kusursa kimin kusuru oluyor bu durumda; o muhakemeden bile yoksunsunuz; heyhat!

Sizin gibi inanmadığımız için şükrederek başlasak yeridir; her yeni güne.

***

Kaldı ki, "dinozor"lar çağlar sonra bile hâlâ ve hayranlıkla anılıyor, araştırılıyor, yazılıyor, konuşuluyor sonraki nesillere aktarılıyorlar;

Ya siz?

Dinozorlar kadar esameniz okunacak mı acaba yarınlarda?

 

SORU-YORUM

Gazeteci Sedef Kabaş, 13 gündür tutuklu. Kendisine yapılan suçlamadan hüküm giymiş olsa; 13 saat yatarı var mı verilecek cezanın?

 

//////////////////////

HAFIZA-İ BEŞER…

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ermenistan''la ilişki kurmaya meyillerini anlatırken, açılım dönemine atıfla, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde bir takım protokoller ortaya çıkmıştı" dedi.

Kendisinin, Cumhurbaşkanı''nın Başbakan olduğu dönemde, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül liderliğinde yürütülen açılıma nasıl karşı çıktığından haberi yok herhalde!

Gül, Sargisyan''la "Azerbaycan bayrağına kapalı" stadyumlarda maç keyfisi yaparken, Erdoğan "Azerbaycan''ın Yukarı Karabağ konusundaki hassasiyeti bizim aynen hassasiyetimizdir. Yukarı Karabağ işgal edildiği için Türkiye kapıları kapatmıştır. İşgal ortadan kalkmadan kapıların açılması da mümkün değildir. Bunu Türkiye Cumhuriyeti''nin Başbakanı söylüyor" dediği için linç yiyordu liberallerden.

Madem bir iş yapıyorsunuz, Erdoğan''ın şiddetle karşı çıktığı döneme dayandırmak yerine "Karabağ zaferi" filan diye -o da uymaz ama- daha çok alıcı bulabileceğiniz bir kılıf uydurun bari!

Yazarın Diğer Yazıları