Tel Aviv Plajı’na karşı Gazze Plajı

Tel Aviv Plajı’na karşı Gazze Plajı
Fransa’da, Paris Belediyesi’nin her yaz düzenlediği “Geleneksel Paris Plaj Günleri” etkinliğinde Tel Aviv’in onur şehri seçilmesi İsrail karşıtlarınca protesto edildi

Filistin yanlısı CAPJPO-Europalestine isimli örgüt, geniş güvenlik önlemleri altında açılan ve Fransa’da tartışmalara yol açan “Tel Aviv Plajı” etkinliğini protesto etti. Etkinliğin yapıldığı alanın diğer tarafında Filistin bayrakları açan ve “Boykot İsrail” yazılı tişörtler giyen eylemciler, Tel Aviv Plajı etkinliğine alternatif “Gazze Plajı” etkinliğiyle tepki gösterdi. Fransız polisi, üzerinde “Filistin için özgürlük” yazan flama ve bayrakları Sen Nehri kıyısına yerleştiren grup ile plaj etkinliği arasında güvenlik kordonu oluşturdu.

Gazze Plajı’na yoğun ilgi

Polis kordonuyla birbirinden ayrılan iki etkinlik için de geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenliği sağlaması için 500 polis ve jandarma görevlendirildi. “Gazze Plajı” adı verişen etkinliğe katılanların “Tel Aviv Plajı” na katılanlardan sayıca fazla olması da dikkati çekti. “Tel Aviv Plajı” nda ise ziyaretçiden çok basın mensubu ve güvenlik görevlisi yer aldı. Etkinlikler nedeniyle Paris genelindeki güvenlik önlemleri artırıldı. Eyfel Kulesi ve Champs-Elysees Bulvarı yakınlarında devriye gezen silahlı askerler ve polisler dikkat çekti.