CENTİLMENLİK ÇAĞRISI

CENTİLMENLİK ÇAĞRISI
CENTİLMENLİK ÇAĞRISI

F.Bahçe ve Bursa’nın teknik direktörleri kupa finali öncesi bir araya geldi. Kocaman ve Sağlam’ın ortak temennisi is

F.Bahçe ve Bursa’nın teknik direktörleri kupa finali öncesi bir araya geldi. Kocaman ve Sağlam’ın ortak temennisi ise kaybedenin, kazananı alkışlaması.

Bu yıl 50. düzenlenen Türkiye Kupası finali öncesinde Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve Bursaspor’un başarılı çalıştırıcısı Ertuğrul Sağlam, ortak basın toplantısı düzenledi. “Arzumuz finale kalmak değil, kazanmak” ifadesini kullanan Kocaman, “Kaybettiğimiz anda da bükemediğin bileği öp veya tebrik et” diye konuştu. Bursaspor’un moral ve dengeler açısından kendilerine göre bir adım önde olduğunu belirten Kocaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Derbi sonrası yaşanan olayları tasvip etmek mümkün değil. Her şeye rövanş gözüyle bakıyoruz. Bu durum bizi geriletiyor. Sahaya süreceğim ilk 11’i belirlemedim.”


2. kupayı da istiyoruz
Ertuğrul Sağlam ise final maçında fair-play görüntüsünün ön plana çıkmasını arzu ettiğini söyledi. Aykut Kocaman ile futbolcuyken aynı amaç uğruna, milli takım forması altında mücadele ettiklerini hatırlatan Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir tarafta 29 yıldır kupayı alamayan Fenerbahçe ve 26 yıldır alamayan Bursaspor. Sonuçta bir takım kupayı alacak. Kazanırsak mutluluğumuzu rakibi incitmeden yaşamaya çalışacağız. 2 sene önce camiamız için çok önemli olan Süper Lig şampiyonluğunun yanına Türkiye Kupası’nı da eklemek istiyoruz.”


38 yıl sonra buluştular
Şampiyonluk kupasını Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe ile Bursaspor, bugün finalde karşılaşacak. Sarı-lacivertliler 29, yeşil-beyazlılar ise 26 yıldır kupayı kaldıramadı. İki ekip en son 1973-74’te son 2 takım arasına kalmıştı. Kanarya bu kulvarda 4, Timsah ise 1 kez mutlu sona ulaştı. Toplam 3100 güvenlik bu karşılaşma için görevlendirildi.