Galatasaray 4 koldan golcü harekatı başlattı

Galatasaray 4 koldan golcü harekatı başlattı
İtalyan basını Drogba’nın ayrılmasıyla yabancı forvet arayışlarını sürdüren sarı-kırmızılı yönetimin Gabbiadini, Llorente, Balotelli ile Lacina Traore ile temas halinde olduğunu yazdı. Cimbom’da ilk hedef 2.03’lük Lacina Traore’ye Dünya Kupası’ndan önce i

Galatasaray, yollarını ayırdığı dünyaca ünlü golcü Didier Drogba’nın yerine alacağı forvet için temaslarını sıklaştırdı... Mancini’nin listesinde olan Sampdoria’dan Gabbiadini, Juventus’tan Llorente ve Milan’dan Balotelli gibi isimlerle görüşen sarı-kırmızılı yönetim, şimdi de Everton’da kiralık olarak top koşturan 2.03’lük Lacina Traore’yi gündemine aldı. Fildişili oyuncu devre arasında Monaco’ya transfer olmuş ardından yine devre arasında Everton’a kiralanmıştı. Uzun boyuna rağmen çok hızlı olmasıyla Avrupa’nın dikkatini çeken Lacina Traore, Fildişi Sahilleri Milli Takımı’nın 2014 Dünya Kupası kadrosuna da seçildi.  Drogba’nın Galatasaray adına başlattığı girişimlerin ardından Mancini’nin de transfere onay verdiği ve Fildişili futbolcunun listeye alındığı belirtildi. G.Saray, Traore’yi satın alma opsiyonu ile kiralık olarak kadrosuna katmanın planlarını yapıyor. 

Drogba aracı oldu
Bonservis bedeli 10 milyon euro olarak belirlenen Traore için Drogba’nın aracı olması Fildişili golcüyü ikna etti. Sarı-kırmızılı takım, Afrikalı oyuncu ile Dünya Kupası beklemeden imza attırmanın peşinde. Cimbom bu transferinden bir sonuç alamazsa prensip anlaşmasına vardığı Gomis’le sözleşme imzalamayı planlıyor. Öte yandan kur farkından dolayı epey zarar eden Galatasaray yönetimi çareyi buldu. Artık sarı-kırmızılı kulüp, bundan sonra yerli oyunculara ödemeyi Türk Lirası olarak yapılacak. Yabancılar ise dövizle devam edecek. G.Saray yönetimi yaptığı toplantıda çok önemli bir karar aldı. Bütçesini 60 milyon dolar aşan G.Saray, UEFA Finansal Fair-Play çerçevesinde savunma yapmak zorunda kalmıştı. Cimbom, UEFA müfettişlerine sunduğu raporlarda, 69 milyon TL’lik kur farkı zararının bütçe artışına neden olduğunu vurgulamıştı. Ara transferde gelen Veysel, Salih, Umut ve Oğuzhan gibi gençlerle bu şartlarda sözleşme imzalanmıştı. Mevcut futbolcularla tekrar masaya oturulacak ve TL bazında anlaşma yapılacak. Maç primleri kesinlikle TL olacak.


“Kaçmadım paramı da alamadım”
G.Saray’dan kaçtığı iddia edilen Hajrovic, Bosna Hersek Milli takımı kampında böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Bosnalı oyuncu, parasını alamadığı için FIFA’ya başvurduğunu, hatta Galatasaray’da hiçbir futbolcunun alacağını tahsil edemediğini ifade etti. Dünya Kupası’ndan başka bir şey düşünmediğini belirten genç futbolcu “Galatasaray’ın futbolcusuyum ve Türkiye’de başka hiçbir takımda oynamam” ifadesini kullandı.
Ruşen Güven