CHP’li Gök: Doğal gazın kesilme tehlikesi var

CHP’li Gök: Doğal gazın kesilme tehlikesi var
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Moskova’nın Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlarına ilişkin, “Şimdi gelinen noktada doğal gazın kesilmesi tehlikesi var. Türkiye’nin birçok ili doğal gaza dönüşmüş durumda. Doğal gaz kesildiğinde evinizde kömür yakamazsınız çünkü dönüşüm sağlanmıştır” dedi

Sakarya’nın Adapazarı ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen CHP Adapazarı İlçe Kongresi’ne katılan Gök, CHP kongrelerinde yarış olabileceğini fakat kimse kimsenin rakibi olmadığını, kongrenin sonunda tek kazananın parti olduğunu söyledi. Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirten Gök, “7 Haziran seçimlerinden sonra toplumun beklentisi koalisyonun ortaya çıkartılması ve CHP’nin iddialarının sergilenmesi yönünde tecelli etmişse de özelikle MHP’nin anlaşılmaz ve AKP’nin ekmeğine yağ süren bir tutumu nedeniyle bugün yaratılan terör ve korku ortamının algısıyla 1 Kasım seçimlerinde çok farklı bir tabloyla karşı karşıya geldik” ifadesini kullandı. Levent Gök, Türkiye’nin şu anda dış politikanın yarattığı büyük travmaların etkisinde çok olumsuz bir sürece doğru girdiğini ileri sürerek, “Tam 4 yıl önce Suriye’de iç çatışmalar başladığında ‘Bu çatışmanın tarafı olmayın, Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini benimseyin diye defalarca uyardığımız iktidarın yanlış dış politikası sonucunda bugün karşılaştığımız olumsuzluklar bir tesadüf değildir.

Kaosun içindeyiz

Suriye’de ve Orta Doğu’da yaşanacak olumsuzlukların bir gün bize nasıl döneceğini anlattık. Duymadılar” dedi. Rusya ile yaşanan krizde gelinen noktada narenciye, sebze-meyve, nakliye ve turizm sektörlerinin bir kaosun içine girdiğini savunan Gök, “Şimdi gelinen noktada doğal gazın kesilmesi tehlikesi var. Türkiye’nin birçok ili doğal gaza dönüşmüş durumda. Doğal gaz kesildiğinde evinizde kömür yakamazsınız çünkü dönüşüm sağlanmıştır” dedi.