Meclis’te büyük tehlike

Meclis’te büyük tehlike
Akıllı bina olarak tanıtılan Meclis’in yeni halkla ilişkiler binası kullanılmaya başlamasından bu yana, tuvaletlerinin tavanının akmasını, zemin katını lağım suyunun basması gibi bir çok olayla karşılaştı.

Konuyla ilgili önlem alınmasını isteyen MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, binanın tam teşekküllü, dört dörtlük yapılmadığını dile getirdi. Binanın her tarafından sıkıntı olduğunu ifade eden Doğru, “En alt kattaki lağım suyunun taşmış olması, sirenlerin çalması. Burada elbette en önemli konu sağlık. Kanalizasyon borularının böyle sıcak bir havada taşması demek binada çalışan herkesin mikropla karşı karşıya kalması demektir” diye konuştu.  Bulaşıcı hastalıklara açık bir ortam var olduğunu dikkat çeken Doğru sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlamda çok dikkatli bir biçimde binanın yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. TBMM Başkanı Çiçek, uzmanlara müracaat etmeli. Binanın kanalizasyon tesisatı başta olmak üzere eksik olan tüm sistemler hakkında bilgilendirici bir açıklama yapması gerekir. Herkesin kafasında bir soru işareti var. Kanalizasyon sistemiyle bulaşan hastalıkların hepsi yaşanabilir. İshal, kusma başta olmak üzere bu belirtileri taşıyan tüm hastalıklar bulaşabilir. Kanalizasyon sularının taştığı yerde mutfak var. Yemek yapılıyor, yemek yeniyor ve su boruları da geçiyor. Bunların hepsi kontrol edilmeli. Numuneler alınıp çok yönlü olarak bir araştırma yapılmalı. Yapılmazsa bulaşıcı hastalık tehlikesi yaşanacaktır.” 

Hastalık riski yüksek
CHP’nin doktor Milletvekillerinden Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ise, binanın bu haliyle sorunlarının devam etmesi halinde mikrop ve enfeksiyon riskinin yüksek olacağına vurgu yaptı. Şeker, “ Hastalık olmaması mümkün değil. TBMM’de olması hoş değil. Dünya kamuoyunun gözünde bir yer. Yeni bina yapıyorsunuz, akıllı bina diyorsunuz ödül adlı diyorsunuz, sonra lağım taşıyor. İllaki yetiştireceğim, şu tarihte açacağım derseniz böyle olur. Baştan düzgün yapılır bir daha da tadilat yapılmaz. Hem enfeksiyon açısından, hem de temizlik açısından uygun değil. İlla hasta mı olunmalı?” şeklinde konuştu. Fatih Erboz