Cimbom kaynıyor

Cimbom kaynıyor
Aslan’da sular durulmuyor

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile Burak Yılmaz arasındaki gerilim had safhaya çıktı. Yönetimde fikir ayrılıkları Cüneyt Tanman’ın istifası ile tavan yaptı. Futbol takımı 2 maçta 1 puan alabildi. Transfer isteyen taraftar ayaklandı, maç sonu takımı yuhaladı.

Geçen sezonu 3 kupayla birden tamamlayan ve bir anlamda kupalarda ambargo koyan Galatasaray’da işler bir anda tersine döndü. Sarı-kırmızılılar fokur fokur kaynamaya başladı. Her şey dört dörtlük gidiyor derken başkan Dursun Özbek, kardeşi Mehmet Özbek’i danışmanı yapmış, futbol takımıyla da ilgilenmesini istemişti. Ancak bu durumdan rahatsız olan yönetici Cüneyt Tanman, olaya tepki göstermiş futbol şubesindeki görevinden ayrılmıştı. Tanman önceki gün de yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti ve Galatasaray’daki çatlak büyümeye başladı. Tüm bunlar camiada krize yol açarken, aniden bir başka sorun ortaya çıktı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile golcü Burak Yılmaz’ın arası açıldı, ikili neredeyse birbirine selam vermez duruma geldi. Oyundan alınırken, tepki gösteren Burak, geçen sezon sakat sakat oynadığını ve bu fedakarlıklarının unutulduğunu ileri sürüyor. Hamzaoğlu ise golcü oyuncunun hücum pres yapmamasından şikayet ediyor ve bu durumun takımın performansını olumsuz etkilediğini dile getiriyor.

Taraftar gergin

Galatasaray’da yaşanan bu olumsuzluklara bir de takımın ligin ilk iki haftasında aldığı kötü sonuçlar damga vurunca ortalık daha da karıştı. Cimbom, Sivas’ta 2-0 geriye düştüğü maçta 1 puanı güçlükle kurtardı, ikinci haftada ise kendi sahasında ligin yeni takımı Osmanlıspor’a şok bir şekilde 2-1 mağlup oldu. Takımın performansını beğenmeyen taraftar oyuncuları yuhaladı. Galatasaray taraftarı, yönetime de tepkili. Sarı-Kırmızılı seyirciler, “Bu takımla mı Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olacağız. Takviye yapılması şart” diyerek rahatsızlıklarını dile getiriyor. 3 kupanın ardından adeta kahraman ilan edilen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu bir anda hedef tahtasına oturdu. Gerek otoriteler gerekse de taraftarlar alınan kötü sonuçlarda genç teknik adamın da rol oynadığını ileri sürüyor. Başkan Dursun Özbek de özellikle transfer politikası nedeniyle eleştiriliyor. Yönetim içinde görüş ayrılıkları bulunduğu ve başarısız sonuçların sürmesi halinde yeni kopmalar olabileceği bildiriliyor.