Suriye sınırı fena karıştı!

Suriye sınırı fena karıştı!
Suriye sınırından son 24 saattir yine çatışma sesleri yükseliyor. Suriye’nin Tel Abyad bölgesinde ağır silahların kullanıldığı çatışmalar, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden de görülüyor.

Suriye sınırı fena karıştı!

Tel Abyad ilçesinin büyük bölümünün “Irak Şam İslam Devleti” örgütünün kontrolüne geçtiği belirtiliyor. Önceki akşam saatlerinde kapının Suriye tarafını ele geçiren IŞİD birlikleri ise İslami Cephe’ye ait bayrağı dün indirdi. Direğe çıkan IŞİD mensubu iki kişinin, bayrağın ipini çözemeyince bayrağı direkle birlikte devirdiği görüldü. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde ise halk tedirgin. Yakınlarından endişe duyan Suriyeliler sınır kapısına akın etti. Tel Abyad’taki çatışmalardan kaçan onlarca Suriyeli de sınırı aşarak Türkiye’ye sığındı. Sınır hattında güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Zırhlı araçlarla önlem alındı. Bu arada Türkiye-Suriye sınırında hava hareketliliği de devam ediyor. Suriye’nin hava araçlarının Türkiye’ye yönelmesi üzerine F-16’lar havalandı, bunun üzerine söz konusu hava araçları bölgeden uzaklaştı. 

Asker sınırda kuş uçurtmuyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının, Suriye sınırını yasa dışı yollarla geçmeye çalışan şahıslarla birlikle ele geçirdikleri malzemeler arasında; tabanca, mermi, av tüfeği fişeği, kilolarca uyuşturucu, litrelerce akaryakıt, yük hayvanı, küçükbaş hayvan ve 200 adet de muhabbet kuşu bulunuyor. Türkiye-Suriye sınırında askeri hareketlilik devam ederken, sınırı yasa dışı geçmeye çalışanlar da boş durmuyor. Genelkurmay Başkanlığı’nın, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından, hudutlarda yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken yakalanan şahıslar ve ele geçirilen malzemelere ilişkin verilerine göre, Suriye sınırında gıda maddesinden silaha, kadar çok miktarda malzeme yakalandı.