Golcüler tecrübesiz

Golcüler tecrübesiz
Avrupa’ya bir kez daha erken veda eden yeşil-beyazlıların Chikhura ile oynadığı 210 dakikada ağlarla buluşamamasının nedeninin acemilikten kaynaklandığı ortaya çıktı. Gol yollarındaki Batuhan 18, Enes ise 17 yaşında. Şenol Güneş’in şanssızlığı Fernandao’nun sakat olması

Mazisi başarılarla dolu Bursaspor kan ağlıyor. Türk futboluna Vedat Okyar, Mesut Ünal, Mesut Şen, Turgay Şen, Sedat 2, Sedat 3, Bahtiyar Yorulmaz (gol kralı), Nejat Biyediç ve Beyhan Çalışkan gibi önemli yıldızlar veren Timsah’ın durumu içler acısı. Trabzonspor’un ardından Anadolu takımları arasında Süper Lig şampiyonluğu kazanarak tarihe geçen, 1986 Türkiye Kupası kazanan, bu kulvarda 3 kez ikincilik yaşayan ve 12 kez de yarı final oynayan yeşil-beyazlılar şimdilerde eski günlerini mumla arıyor. Efsane başkan İbrahim Yazıcı’nın vefatının ardından iki kez başkan değiştiren, Bursaspor’un, UEFA Avrupa Ligi’nde 210 dakikada gol atamadığı Chikkura Sachkhere’ye elenmesinin altındaki acı gerçeğin  tecrübeli golcülerinin olmayışından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Biri çıktı diğeri girdi!
UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda karşılaştığı Gürcistan’ın Chikhura Sachkhere takımına rövanşı uzatmalarla biten iki maçta da gol atamayarak elenen Bursaspor’un gol yolları, ikisi çocuk biri sakat 3 forvete teslim edilmiş. Kulübün internet sitesinde yayınlanan A Takım kadrosuna bakıldığında bu acı gerçek maalesef karşınıza çıkıyor. Türk Milli Takımı’na dünya üçüncülüğü kazandıran Şenol Güneş’in yeni ekibinin biri 17, biri 18 yaşında olan 2 Türk, diğeri de 27 yaşında ve yabancı olan sadece 3 forvet gözüküyor. Ancak Chikhura karşısında bunlardan sadece 17’lik Enes ilk 11’de yer alırken, 18’lik Batuhan ise 80. dakikada Enes’in yerine oyuna dahil oldu. Yabancı golcü Fernandao ise sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.  

Altyapıdan geldiler
Avrupa’ya erken veda eden Bursaspor aynı turda geçen sezn da deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Vojvodina’ya evinde 3-1 yenilip elenerek camiasına aynı üzüntüyü yaşatmıştı. Tarihi büyük başarılarla dolu Timsah’ın gol umudu futbolcular şöyle: Enes Ünal (17); kulübün eski futbolcularından Mesut Ünal’ın oğlu. 10 Mayıs 1997 doğumlu olup altyapıdan geldi. . Batuhan Altıntaş (18); 14 Mart 1996 tarihinde Kocaeli doğumlu. 2009’da Kocaeli Güneşsspor‘un altyapısından Bursaspor altyapısına transfer oldu. Jose Fernandao (27); 27 Mart 1987 Brezilya Rio de Janeiro doğumlu. Futbola America-RJ takımında başladı. 2008’de transfer olduğu Tombense’nde hiç şans bulamadı ve sırasıyla, Flamengo, Redonda, Macaè, Paysandu, Democrata, Guarani, Palmeiras ve Paranaense’de oynadı.


Takıma büyük tepki
Gürcistan’ın Chikkura Sachkhere takımına penaltılarda 4-1 kaybederek kupaya veda eden Bursaspor’u dönüşte 15 taraftar karşıladı. Yeşil-beyazlı taraftarlar, hava limanında karşıladığı kafilede yer alan takıma sert tepki gösterdi. Futbolculara “Biz sevdik, ya siz?” yazılı pankart açarak protesto gösterisi yapan taraftarlar, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ve teknik direktör Şenol Güneş’i ise teselli ettiler. 


Gazeteciler darp edildi
Gürcü basın mensupları Şenol Güneş’in basın toplantısı sonrası Türk basın mensuplarına küfür ederek ortamı gerdi. Bunun ardından Gürcü basın mensupları Türk meslektaşlarına kamera ve tripotlarla saldırdı. Doğan Haber Ajansı muhabiri Emre Koşak’ın başına kamerayla vuran Gürcü basın mensupları, Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’unda gömleğini yırtarak diğer gazetecileri de darp etti. Olayları eski Trabzonsporlu futbolcu Arçil Arveladze sakinleştirmeye çalışırken, basın mensupları tepkilerini dile getirdi. UEFA’dan hiçbir gözlemcinin bulunmaması ve hiçbir polis ekibinin gelmemesiyle de bir skandala imza atılmış oldu. Olayların ardından stada gelen Gürcü polisi, Chikhura takımının olaylara karıştığı öne sürülen 2 yetkilisiyle, olaylar sırasında başına kamerayla vurularak yaralanan gazeteciler Emre Koşak ile cep telefonu kırılan Süha Gürsoy’un ifadesini aldı. Basın odasından dışarı çıkmalarına izin verilmeyen Emre Koşak ve Süha Gürsoy’un 3 saat süren işleminin ardından serbest bırakıldı.


“Bu maçı unutmam” 
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda, penaltı atışları sonrasında Gürcistan temsilcisi Chikhura Sachkhere’ye elenmeleriyle ilgili olarak, “Bugünü unutmayacağım” dedi. Oynanan oyundan çok yaşananların şık olmadığını vurgulayan Güneş, “Futbol oynanır, İki maç oyun üstünlüğümüzü onlara yansıtamadık. Bugünü unutmayacağım.”