Okan Buruk açık açık söyledi: Ben onu istiyorum

Okan Buruk açık açık söyledi: Ben onu istiyorum
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Avusturya kampında oynadıkları Salernitana maçından sonra açıklamalarda bulundu ve transfer edilmesini istediği futbolcuyu açıkladı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Avusturya kampında İtalya''nın Salernitana takımıyla oynadıkları ve 1-1 berabere kaldıkları maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

Buruk, şunları söyledi:

- Üçlü savunmayı ligimizde çok az takımı oynasa da neler yapabileceğimizi, nasıl karşılayacağımızı nasıl önde baskı yapabileceğimizi, nasıl pozisyona girebileceğimizi çalıştık. Dünkü çalışma sonrası bugün her şeyi sahada çıktı.

- Beni en çok sevindiren bugünkü ilk 11''deki oynayan ve giren oyuncularımızın taktiksel anlayışı doğru uygulamaları, istekleri, arzuları, rakibe yaptıkları baskılar ve girdikleri pozisyonlar… O anlamda çok mutluyum. Bundan sonraki maçımız Fiorentina karşı orda da aynı şekilde aynı ciddiyetle devam edeceğiz.

- Oyuncularımın fiziksel olarak güçlendiğini sahada çok net bir şekilde görüyorum. Bu da beni çok sevindiriyor; çünkü çok yoğun bir çalışmadan çıktık. Yavaş yavaş o yorgunluğu atıyoruz ve daha dinamik, daha patlayıcı bir takım ortaya çıkıyor. Bunu istiyoruz.

- Bunun yanında en çok beni sevindiren şey akademiden gelen oyuncularımızın bugün sahada yer alması. Bu beni ayrıca sevindiriyor. Çünkü ben de onlar gibi A takımı çıktım, oynadım. Onları sahada görmek 6-7 oyuncu birden sahada görmek beni ayrıca mutlu ediyor. Bu anlamda da güzel bir gece oldu bizim için.

- Listemizde olan istediğim oyuncu var. Midtsjö listemizde olan oyunculardan biri. İlgilendiğimiz ve istediğimiz oyunculardan biri. Onunla ilgili görüşmeler sürüyor. Onun yanında 1-2 daha oyuncu var tabii ki görüştüğümüz. Bunların içerisinde hangisi sonuçlanacak veya ne kadar yaklaştık ben de maçta olduğum için bilmiyorum ama 1-2 gün içersinde net olarak, belki bugün belki yarın belli olur.

- Bu hafta bizim için önemli. Yaklaşık on günlük bir süreç var. Bu on gün içersinde yapabileceğimizi yapacağız. Yapamazsak 7 Eylül’e kadar devam ediyor. Son güne bırakacak değiliz ama yine burada çok farklı seçenekler çıkabilir. Diğer takımlardan yine İngiltere Ligi’nden, Almanya''dan İtalya''dan, İspanya’dan belki hiç beklemediğimiz bir anda fırsat olarak karşımıza çıkabilir. Bir yandan da bunu beklemek gerekiyor. En kısa zamanda yine eksik olan yerlere 1-2 oyuncu katmak istiyoruz. Şu andaki tek düşüncemiz bir yandan biz takımı hazırlamak ve elimizdeki takımı da en iyiye taşımak. Oyuncularımın gerçekten hepsinden çok memnunum, mutluyum.

İlgili Haberler