Orta Doğu'da savaşın ayak sesleri. Rusya'nın resmi ajansı duyurdu

Orta Doğu'da savaşın ayak sesleri. Rusya'nın resmi ajansı duyurdu
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus hava ve deniz kuvvetlerinin daimi görev güçlerinin Akdeniz’de ortak tatbikata başladığını duyurdu. Rusya tatbikat gerekçesi ile Suriye’deki Hmeymim Hava Üssü’ne ilk kez hipersonik Kinjal füzelerini taşıyan iki MiG-31K savaş uçağı konuşlandırdı.

Orta Doğu'da savaşın ayak sesleri. Rusya'nın resmi ajansı duyurdu. Burnumuzun dibine hipersonik füze gönderildi

Sputnik’in aktardığı habere göre; Rusya Suriye’de bulunan Hmeymim Hava Üssü’ne ilk kez hipersonik Kinjal füzelerini taşıyan iki MiG-31K savaş uçağı konuşlandırdı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın basın açıklamasında bugün Rus hava ve deniz kuvvetlerinin daimi görev güçleri Akdeniz’de ortak tatbikata başladığı duyuruldu. Tatbikat gerekçesiyle Hmeymim Üssü’ne yeni hipersonik Kinjal füzelerini kullanabilen iki MiG-31K uçağı gönderildi.

Uçakların Suriye’de eğitim amaçlı görevlerde kullanılacaını belirten MiG-31K uçaklarından birinin mürettebat komutanı, şunları söyledi:

“Üsteki yeni uçuş pisti rahatlık sundu, yumuşak bir iniş oldu. İniş sistemleri ve hava üssü hem basit hem de zorlu hava koşullarında gece ve gündüz görevlerin yerine getirilmesini sağlıyor.”

Rus donanmasının, hava güçleri ve Akdeniz’de gerçekleştirdiği ortak tatbikata ülkenin Karadeniz Filosu’nda yer alan kruvazörler, fırkateynler ve denizaltıların katılacağı biliniyor.

Rus ordusundan yapılan açıklamaya göre tatbikatlarda, Moskva kruvazörü ile Admiral Essen ve Admiral Makarov fırkateynleri dahil beş savaş gemisi bulunacak.

Moskva, Rusya’nın Karadeniz Filosu’nun amiral gemisi ve en başta Sovyet donanma güçleri tarafından denize indirilmişti. Söz konusu savaş gemisi, 1990’llı yıllarda çok kapsamlı bir yenileme sürecine alındı ve 2000 yılında tekrar donanma güçleri içinde yerini aldı.

SAVAŞ GEMİLERİNE SUPERSONİK MİG-31K UÇAĞI EŞLİK EDECEK

Tatbikatlar sırasında söz konusu savaş gemilerine bir çift supersonik MiG-31K uçağı eşlik edecek. Bu supersonik uçakların asıl konuşlanma yerleri, Rusya’nın Suriye’deki Hmeymim üssü.

Bunun yanında Rus güçlerinin Akdeniz’in doğusundaki tatbikatları, İngiltere’nin HMS Queen Elizabeth uçak gemisinin de aynı bölgede tatbikatlar gerçekleştirdiği bir dönemde gerçekleşiyor. Uçak gemisine, diğer savaş gemilerinin yanında nükleer bir denizaltı ile ikmal gemileri eşlik ediyor.

İlgili Haberler