Rusya'da korona virüs vaka sayısı hızla artıyor. Türkiye'ye uçuşlar da başladı

Rusya'da korona virüs vaka sayısı hızla artıyor. Türkiye'ye uçuşlar da başladı
Rusya'da yeni korona virüs vaka sayısı bu yılın başından beri en üst seviyeye ulaştı. Moskova'da vakaların yüzde 90'ının Delta varyantı olduğu bildiriliyor.

Rusya'da korona virüs vaka sayısı hızla artıyor

Rusya''da korona virüs vaka sayıları giderek artıyor. Rus yetkililer Cumartesi günü yaptıkları açıklamada, son 24 saat içinde 21 bin 600 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Bu, yılın başından beri kaydedilen en yüksek rakam. 8 bin 400 yeni vaka ile en kritik kentlerin başında başkent Moskova geliyor.

DW Türkçe’nin haberine göre, Rusya''da son 24 saat içinde 619 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu, Aralık sonundan bu yana kaydedilen en yüksek rakam. En çok vefatın 107 ile St. Petersburg''da kayıtlara geçirildiği bildirildi. Kent 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası''nda maçlara ev sahipliği eden kentlerden biri. Futbol coşkusunun yanı sıra dün St. Petersburg''da binlerce öğrencinin diploma kutlaması da medyaya yansıdı.

Rus yetkililer UEFA maçları ve ay başında yapılan ekonomik forumun enfeksiyon sayılarının artmasında etkili olmadığı görüşünde.

RUSYA''DAN TÜRKİYE''YE UÇUŞLAR BAŞLADI

Rusya ile Türkiye arasındaki uçuş yasağı koronavirüs tedbirleri nedeniyle 21 Haziran''a kadar uzatılmıştı. 22 Haziran itibarıyla ise Rusya''dan Türkiye''ye uçuşlar yeniden başladı. Rus turistlerin tatil için Akdeniz ve Ege Bölgesi''ni tercih ettiği belirtiliyor.

İlgili Haberler