Türk futbolunda yerliye hücum harekatı

Türk futbolunda yerliye hücum harekatı
Türk futbolunda yerliye hücum harekatı

Futbol Federasyonu’nun Spor Toto Süper Lig’deki yabancı sayısını önümüzdeki sezondan itibaren kademeli olarak düşürm

Futbol Federasyonu’nun Spor Toto Süper Lig’deki yabancı sayısını önümüzdeki sezondan itibaren kademeli olarak düşürme kararı alması (6+0), özellikle büyük kulüplerin “yerli oyuncu” pazarına yönelmesine neden oldu. Galatasaray, Gaziantepspor’un yıldızları Cenk Tosun ve Serdar Kurtuluş için kırmızı-siyahlı kulübün başkanı İbrahim Kızıl ile bir görüşme yaptı. Cim Bom bu oyuncuların menajerleri ile de bir araya geldi. Sarı-kırmızılılar’ın Trabzonspor’un file bekçisi Onun Kıvrak ile de ciddi olarak ilgilendikleri biliniyor. Galatasaray geçen sezon kiralık oynayan Umut Bulut’un bonservis bedelinde indirime çalışıyor.

 


Kanarya’nın taarruzu sürüyor

 


Alper Potuk’u Galatasaray’ın elinden kapan Fenerbahçe, Stutgart’ın gurbetçi stoperi Serdar Taşçı’yı renklerine bağlamak için harekete geçti ve futbolcuyu önceki gün İstanbul’a getirdi. Kanarya ayrıca, Kayserisporlu Sefa Yılmaz ve Standard Liege’in tecrübeli eldiveni Sinan Bolat ile görüşmelere devam ediyor. Beşiktaş, Trabzonspor’un file bekçisi Tolga Zengin, Rusya’nın Rubin Kazan ekibinde top koşturan Gökhan Töre, Gençlerbirliği’nden savunmacı Aykut Demir için temaslarını sıklaştırmış durumda bulunuyor.

 


Trabzonspor’da Umut var

 


Trabzonspor ise Gaziantep’ten Cenk Tosun ve Serdar Kurtuluş, Gençlerbirliği’nden Aykut Demir, Kardemir Karabük’ten İlhan Parlak, Fransa’nın Toulouse takımından Umut Bulut ile görüşmelerini sürdürüyor.