Kılıçdaroğlu’nun sabotaj iddiası ortada kaldı

Kılıçdaroğlu’nun sabotaj iddiası ortada kaldı
Kılıçdaroğlu’nun sabotaj iddiası ortada kaldı

Askeri kaynaklara dayandırdığı “Cephanelik cep telefonuyla patlatıldı” ifadesi ne yalanlandı

Askeri kaynaklara dayandırdığı “Cephanelik cep telefonuyla patlatıldı” ifadesi ne yalanlandı
ne de doğrulandı...


Afyon’u ceple havaya uçurmuşlar!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “patlamada sabotaj” iddiası gündeme bomba gibi düştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 25 askerin şehit olduğu Afyonkarahisar’daki patlamayla ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Patlamanın sabotaj olduğunu iddia eden CHP lideri, cephaneliğin cep telefonuyla havaya uçurulmuş olabileceğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, üst düzey komutanların patlamanın yüzde 99 sabotaj olduğunu söylediğini söyledi.

Yüzde 99 sabotaj
CHP lideri, Güneş gazetesinin “25 askerin şehit olduğu olayla ilgili olarak içimizi soğutan açıklama gelmiyor. Orada neler olduğunu anlamıyoruz. Sizin bu konuya ilişkin bilgileriniz var mı” sorusuna, “Evet, maalesef fidan gibi gençlerimiz şehit oldu. Bu olayla bizzat ilgilendim. Komutanlara sordum. Ordu, ’yüzde 99 sabotaj’dedi. Genelkurmay net bir şey söylemedi. Bakanlar, ’kesinlikle kaza’diyor. Bu kadar bilgi karmaşası yaşanınca üst düzey komutanlara sordum. Sabotaj olduğuna dair kuvvetli emareler olduğunu söylediler” cevabını verdi. CHP lideri, “Kanıtları ne” sorusuna da, “Birden fazla kanıtları var. Cep telefonuyla patlamanın gerçekleştirilmiş olma ihtimaline yoğunlaşmışlar. Kimin yaptığına dair şu anda bir bilgiye ulaşılamamış. Sabotajı yüzde 99 doğrulayan birkaç ihtimalden birisi de telefon. Dışarıdan çaldırıldığında harekete geçen bir mekanizmadan söz etti komutanlar” cevabını verdi. Bu arada, Sosyal Demokrat Belediyeler Toplantısı’na katılan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularına “Tartışılan bir konu” karşılığını vermekle yetindi. CHP lideri, “Kadıköy-Kartal metrosu 3,1 milyar liraya maloldu. Hattın kilometre maliyeti, 141 milyon lira. Buna karşılık, İzmir metrosunun kilometre başına maliyeti 56 milyon lira. Ulaştırma Bakanlığı yapıyor 63 milyon liraya, İstanbul Büyükşehir yapıyor 141 milyon liraya” diye konuştu.

Koç’tan destek
Kılıçdaroğlu’nun Afyon’daki patlamaların “yüzde 99 sabotaj” olduğu iddialarına Parti Sözcüsü Haluk Koç da destek verdi. Koç, Susurluk’tan Afyon’a yapılan sevkiyatta güzergâh denetimine dikkat çekerek, “Belirli mesafelerde mola verilmesi şart. Nakliyenin yönetmeliği var. Konaklama yapılan yerlerde güvenlik kamera kayıtları incelendi mi. Şehitlerin cenazesi ailelerine halen verilmedi. Genelkurmay Başkanı her şey ortada diyor, nedir ortada olan” diye sordu.