Öyle bir şeyin turşusunu yaptı ki şimdi paraya para demiyor, kimsenin aklına gelmemişti

Öyle bir şeyin turşusunu yaptı ki şimdi paraya para demiyor, kimsenin aklına gelmemişti
Antalya'da restoran işleten Mustafa Hazar (58), çam kozalağı, çıra, yumurta, hamsi, tropik meyveler, sarımsak ve ahtapot başta olmak üzere 239 çeşit turşu kuruyor. Hazar, Türkiye'de ilk olduğunu düşündüğünü belirttiği ahtapot turşusuna yoğun ilgi olduğunu belirtirken turşunun 10 litresini 200 TL’den sattığını ifade etti.

DHA’da yer alan habere göre, Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde 27 yıldır restoran işleten Mustafa Hazar, 239 farklı ürünün turşusunu kurdu.

sarimsak-ve-ahtapot-tursusuna-yogun-ilgi-7944-dhaphoto1.jpg

Hemen hemen tüm meyvelerin yanı sıra, çam kozalağı, çıra, bıldırcın ve tavuk yumurtası, hamsi, yer elması, şeker pancarı, biber, ejder meyvesi, ceviz, fındık ve ahtapottan da turşu kuran Hazar, restoranının vitrinlerini turşularıyla doldurdu.

sarimsak-ve-ahtapot-tursusuna-yogun-ilgi-7944-dhaphoto2.jpg

HER BİRİNİN FAYDASI AYRI

Korona virüs salgınıyla birlikte bağışıklık sistemini güçlendiren sarımsak, salatalık, C vitamini ağırlıklı tropik meyve turşularına ilginin yüksek olduğuna dikkat çeken Hazar, "Acılı turşu suyu boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir. Kaya koruğu Akdeniz sahillerinde yetişir ve turşusu guatra iyi gelir. Kapari turşusu karaciğeri yeniler ve siroza iyi gelir.

sarimsak-ve-ahtapot-tursusuna-yogun-ilgi-7944-dhaphoto3.jpg

Lahana turşusu çok özel bir probiyotiktir, bağırsaklara çok faydalıdır. Turşularım tamamen butik üretim ve kaya tuzu kullanıyorum. Kaya tuzunun tansiyona iyi geldiğini ve düşürdüğünü Canan Karatay hoca da açıkladı" dedi.

sarimsak-ve-ahtapot-tursusuna-yogun-ilgi-7944-dhaphoto4.jpg

'RUSLAR AHTAPOT TURŞUSUNA BAYILDI'

Ahtapot turşusunun çok ilgi çektiğini anlatan Hazar, "Ruslar bu turşuya bayılıyor. Ahtapotun yıllarca salatasını yapardık. 'Salatası oluyorsa turşusu neden olmasın' dedim ve yaptım. Türkiye'de ilk olduğunu düşünüyorum.

sarimsak-ve-ahtapot-tursusuna-yogun-ilgi-7944-dhaphoto6.jpg

Antalya'da yaşayan Ruslar ahtapot turşusunu yaptığımı duyunca gelip aldılar ve çok beğendiler. Şimdi sürekli kurmaya başladım" diye konuştu. Hazar, 10 litrelik ahtapot turşusunu 200 TL'den sattığını aktardı.

sarimsak-ve-ahtapot-tursusuna-yogun-ilgi-7944-dhaphoto8.jpg

Hazar, evinde turşu yapacaklar için ince tuz yerine kaya tuzu kullanmalarını, arıtılmamış kireçli suyla ve ürünleri haşlamadan turşu kurmaları yönünde tavsiyede bulundu.

sarimsak-ve-ahtapot-tursusuna-yogun-ilgi-7944-dhaphoto11.jpg

GOP Avrasya Hastanesinin Pandemi sürecindeki çalışmaları

GOP Avrasya Hastanesinin Pandemi sürecindeki çalışmaları

Dr. Özgür ÖZMEN Covid-19 sürecinde Gaziosmanpaşa Avrasya Hastanesinin pandemi süresinde yapmış olduğu çalışmalar ve Avrasya Hastanesi hakkında bilgiler paylaştı.

İlgili Haberler
Ahtapot turşusu nasıl yapılır? Ahtapot turşusu nedir?
  • Yorumlar 7
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Günün Karikatürü
Yeniçağ karikatur / Emre Ulaş
Tüm Hakları Saklıdır ©
Yeni Çağ Gazetesi

İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel: (0212) 452 40 40
Faks: (0212) 452 40 58