Oyun tasarımında persona nedir? Meğer bu yüzden oyun bağımlısı oluyormuşuz

Oyun tasarımında persona nedir? Meğer bu yüzden oyun bağımlısı oluyormuşuz

Bir oyunun bağlayıcı olması ve daha fazla oyunu kazanması için karakterlerin taşıdıkları özellikleri oyuncuların sevmesi gerekir. Persona oyuncuların karakterini yansıtırken bu olay oyuncuyu nasıl etkiliyor? İşte yanıtı...

Bilgisayar oyunlarında, "persona" kavramı, karakterlerin kişilik özelliklerini, davranışlarını ve oyuncu ile etkileşimini tanımlamak açısından büyük öneme sahiptir.

KARAKTERİN PERSONASI OYUNCUYU NASIL ETKİLER?

Karakterlerin oyuncular üzerindeki etkisini ve oyunun hikayesindeki rolünü belirleyen persona, oyun tasarımında kritik bir rol oynarken, bir karakterin personası, onun cesur, zeki veya kurnaz gibi kişilik özelliklerini belirlemektedir. Oyuncularla nasıl etkileşime gireceğini ve oyunun ilerleyişi sırasında hangi kararları vereceğini tanımlamaktadır.

Persona oyunun hikayesini zenginleştirmekle birlikte oyuncunun oyun sırasındaki deneyimini daha etkileşimli hale getirmektedir.

oc.png

OYUN GELİŞTİRİCİLER BU YÖNTEMİ UYGULUYOR

Persona aynı zamanda, oyun geliştiricileri ve tasarımcıları için önemli bir araç olarak da tanımlanmaktadır.

Oyunun hedef kitlesine daha iyi hitap etmek için kullanılan personalar, karakterlerin kişiliklerini ve hikayelerini oluştururken rehberlik sağlarken oyuncuların karakterlerle daha güçlü bir bağ kurmalarına ve oyun deneyimini daha kişisel ve anlamlı hale getirmelerine yardımcı olmaktadır.

Dolayısıyla, persona kavramı, bilgisayar oyunlarının hem geliştirilmesinde hem de oynanmasında önemli bir role sahip olacaktır.

vsmwprdaxfrwar2z8nmaum-2.jpg

PERSONA OYUNDA KALMA SÜRESİNİ DOĞRUDAN ETKİLİYOR

Buradan hareketle sevilen karakterlerin yaratılış süreci oyuncunun oyunda kalma süresini de yakından etkilemekte, dolayısıyla da kişi uzun süre bilgisayar başında kalmaktadır. Oyunun içindeki karakterle oyuncu arasında özdeşleşme kurma oyunun sürekliliği açısından büyük öneme sahiptir.