Özbek Hoca cinayetinde karar verildi

Özbek Hoca cinayetinde karar verildi
Özbek Hoca olarak bilinen Abdullah Özbek’i öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan Rus vatandaşı Sobir Shukurov ile Eldar Aslan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldılar.

Zeytinburnu'nda 10 Aralık 2014 tarihinde Özbek Hoca olarak bilinen Abdullah Özbek'i, İhsan İlmi Hizmetleri ve Yardımlaşma Derneği'nin girişinde sırtından silahla vurarak öldürdükleri gerekçesi ile tutuklu yargılanan Rus vatandaşı Sobir Shukurov ile Rusya doğumlu Türk vatandaşı Eldar Aslan'ın yargılandığı davada karar çıktı.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Sobir Shukurov ile Eldar Aslan ve avukatları ile Abdulah Özbek'in eski eşi Emine Demir ve Avukatı Ömer Yüzgül katıldılar.

SON SÖZLERİ SORULAN SANIK: İYİ BİR AİLE BABASIYIM

Esas hakkındaki mütalaaya karşı son sözleri sorulan sanıklardan Sobir Shukurov, herhangi yasadışı bir iş yapmadığını öne sürerek, “İyi bir aile babasıyım, kurallara uyarak yaşadım. Ortada bir delil, neden yokken tutuklandım. Suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi. Son sözü sorulan sanıklardan Eldar Aslan da beraatini istediğini söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme, her iki sanığı da, “Tasarlayarak adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme ayrıca, “Ruhsatsız silah bulundurma” suçundan da her iki sanığa ayrıca 1'er yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.

İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkeme, sanıklar işledikleri suça ilişkin herhangi bir pişmanlık belirtisi göstermediğini gerekçe göstererek, her iki sanık hakkında herhangi bir indirim uygulamasına gitmedi.