Özhaseki’den Gökçek’e gönderme

Özhaseki’den Gökçek’e gönderme
Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki, Melih Gökçek için, “Biraz daha siyasetin içinde olmak istiyor, hasımları ile uğraşmayı sever. Ben tam tersine hizmetlerle uğraşıyorum" ifadesini kullandı.

AKP'nin Ankara Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Habertürk TV'de Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Eski başkan Melih Gökçek hakkında da açıklamalarda bulunan Özhaseki, aralarında kırgınlık olduğu ileri sürülen Gökçek’in tarzının kendisine göre olmadığını söyledi. Her başkanın kendi dönemine ait işler yaptığını söyleyen Özhaseki, eski başkan hakkında şu açıklamaları yaptı:

“BİRAZ DAHA SİYASETİN İÇİNDE OLMAK İSTİYOR”

“Her başkan kendi dönemine ait işler yapar. O günün şartları farklı. Bundan 40 sene önce 20 sene önce gelen kişilere bir şey söylemek olmaz. Aynı şekilde Melih Gökçek'e de. O dönemde iş başına gelen insanlar tabii ki farklı işlerle uğraştılar. Belediye başkanlarımız Ankara'ya çok emek verdiler, bir yere getirdiler. Melih Bey'i iki açıdan değerlendirmek lazım. Çalışkanlığı, gayreti, Ankara'ya kattıkları. Raylı sistem, yeşil alanların çoğaltılması. Elbette bunları başarılı yapmıştır. Ancak tarzı bana göre değil. Biraz daha siyasetin içinde olmak istiyor, hasımları ile uğraşmayı sever. Ben tam tersine hizmetlerle uğraşıyorum."

“MANSUR YAVAŞ HAKLI MI ÇIKIYOR”

Özhaseki’nin bu sözleri, akıllara Mansur Yavaş’ın açıklamalarını getirdi. Gökçek’in, soyağacı hakkındaki çıkışının asıl nedeninin Özhaseki’ye zarar vermek olabileceğine dikkat çeken Yavaş, “Gökçek, konuşacaksa bunun bana yarayacağını bilir. Özhaseki’ye zarar vermek için yapacaktır. Benim Ankaralı olmadığım iddiasını gündeme getirip Özhaseki’nin ailesinin isim ve soyadı değişiklinin gündeme gelmesini istiyor olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler