Palalı Sabri’nin fuhuş operasyonunda bomba detay! Son kurbanı güzellik kraliçesi

Palalı Sabri’nin fuhuş operasyonunda bomba detay! Son kurbanı güzellik kraliçesi
Fas-İstanbul arasında fuhuş çetesi kuran “Palalı Sabri” lakaplı Sabri Çelebi’nin son kurbanının Afrika güzellik kraliçesi olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet''in haberine göre; bir süredir Miami’de yaşayan ve  Gezi olayları sırasında “Palalı Sabri” olarak tanınan Sabri Çelebi Fas asıllı kadınlara sahibi olduğu eğlence mekanlarında fuhuş yaptırmakla suçlandı. Çelebi ve ailesine ait işyerlerine 10 Eylül''de baskın düzenlendi.

62 KADIN YAKALANDI

Sabaha doğru yapılan baskınlarda Sabri Çelebi''nin kardeşi Mehmet Emin Çelebi (25) ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı. Çelebi Ailesi''ne ait Beyoğlu''ndaki Opera Clup Pera''ya yapılan baskında ise çoğu Faslı 45 kadın gözlem altına alındı.

Diğer işyerlerine yapılan baskınlarda da gözlem altına alınan toplam 62 kadın Pendik''te bulunan Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü''ne ait binaya götürüldü.

Gözaltına alınan 6 şüpheli ise önceki gün adliyeye sevk edildi. Soruşturma savcılığı, 6 şüphelinin de tutuklanmasını istedi. Savcılık ve sulh ceza hâkimliğinde ifade veren Mehmet Emin Çelebi, kendilerine iftira atıldığını savunarak gözlem altına alınan kadınların müşterileri olduğunu söyledi.

GÜZELLİK KRALİÇESİ DE BU AĞIN KURBANI

Yakalanan 62 kadından büyük bir bölümü Fas asıllı. Beyoğlu''nda bulunan Opera Clup Pera''ya yapılan baskında gözlem altına alınan kadınlar arasında 2015''te Afrika güzellik kraliçesi olarak seçilen Fatima Zahra El Guiraa (24) da bulunuyor.

“BEN ORAYA EĞLENMEYE GİTTİM”

Güzellik kraliçesinin, avukatına "Ben Türkiye''de yaşıyorum. Modellik yaparak para kazanıyorum. Sevgilim var. Sevgilim de işadamı. Ben bu insanları tanımıyorum. Ben oraya eğlenmeye gittim" dediği öğrenildi.

POLİSLER DE TUTUKLANDI

Sabri Çelebi''nin yakınlarına yönelik soruşturmayı yürüten polislerden 5''i tutuklandı. Polislerin çete soruşturmasında şüpheli bir Çinlinin serbest bırakılması için eşinden 100 bin dolar istemekle suçlandığı öğrenildi.

İstanbul 10''uncu Sulh Ceza Hâkimliği, Çelebi ile Vedat Özbağ (47) ve Mahmut İlter''i (31) ''suç örgütü kurmak ve insan ticareti yapmak''tan tutukladı. Şirket muhasebecisi İlknur A., Taksi şoförü Engin A. ile Kenan T. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

“PALALI SABRİ” KİMDİR?

Gezi olayları sırasında sokaktaki sivil insanlara elindeki palayla saldıran ve bu dönemde “Palalı Sabri” olarak ismini duyuran Sabri Çelebi, İstiklal''de biri bar, biri market iki işletmenin ortaklarından. Mardin asıllı olan Sabri Çelebi, daha önce oto hırsızlığı ve sevgilisini zorla alıkoyma ve silahla tehdit suçlamasıyla gözaltına alındı. Daha önce de iki kez hakkında narkotik büro tarafından işlem yapılan Sabri Çelebi şu anda Fas uyruklu bir kadınla evli.

İlgili Haberler