Pentagon yapay zeka deneyleri yapıyor

Pentagon yapay zeka deneyleri yapıyor
Pentagon, rakiplerin hamlelerini önceden tahmin edebilmek için son teknoloji bulut ağlarını ve yapay zeka sistemlerini kullanmayı hedefliyor. Pentagon bu sistemle rakiplerinin hamlelerini günler önceden görme yeteneği sunabileceğini düşünüyor.

Rakiplerinin hamlesini önceden görebilecek

The Drive''ın haberine göre, ABD Kuzey Saha Komutanlığı (NORTHCOM) yakın zamanda, küresel sensör ağlarını, yapay zeka (AI) sistemlerini ve bulut bilişim kaynaklarını "bilgi hakimiyeti" ve "karar verme üstünlüğü" elde etmek amacıyla birleştiren sistem olan ve Küresel Bilgi Hakimiyeti Deneyleri (GIDE) olarak bilinen bir dizi test uyguladı.

NORTHCOM, deneylerde test edilen yapay zeka ve makine öğrenimi araçlarının, büyük veri kümelerindeki kalıpları, anormallikleri ve eğilimleri değerlendirerek Pentagon''a rakiplerinin hamlelerini "günler önceden görme yeteneği" sunabileceğini düşünüyor.

NORTHCOM ve Kuzey Amerika Hava Savunma (NORAD) Komutanı Orgeneral Glen VanHerck, Pentagon''da gazetecilere verdiği demeçte, bunun GIDE''nin üçüncü testi olduğunu ve "aynı bilgi alanında aynı yetenekleri kullanarak iş birliği yapan" 11 muharip komutanlığın tümüyle birlikte yürütüldüğünü söyledi.

Bilgi önceliğinde dakikalardan ve saatlerden değil, günlerden bahsettiğini belirten VanHerck, "Günler önceden görebilme yeteneği karar vermek için zaman yaratır." dedi.