Pfizer’dan yeni aşı açıklaması. Her şey sil baştan mı

Pfizer’dan yeni aşı açıklaması. Her şey sil baştan mı
BioNTech ile aşı üreten Pfizer Delta varyantına karşı yeni bir aşı üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Şirket klinik çalışmalara Ağustos ayında başlamayı planlarken İsrail aşının Delta varyanta karşı etkisinin yüzde 64’e gerilediğini açıklamıştı.

Pfizer’dan yeni aşı açıklaması. Her şey sil baştan mı

CNBC''de yer alan habere göre, BioNTech ile aşı üreten Pfizer yaptığı açıklama ile Delta ile mücadele kapsamında yeni bir aşı geliştirdiklerini duyurdu. Açıklamada Delta varyantını hedef alan bir Covid-19 güçlendirici aşısı için çalışmalara başlandığının altı çizildi.

TARİH VERDİ
Tam aşılanmadan sonra insanların sonraki 12 ay içinde muhtemelen bir takviye aşıya veya üçüncü doza ihtiyaç duyacağını belirten şirket klinik çalışmalara Ağustos ayında başlamayı planlıyor.

“AŞI ETKİNLİĞİ AZALDI”
Şirketten yapılan yazılı açıklamada ''Aşı etkinliği aşılamadan altı ay sonra azaldı, aynı zamanda Delta varyantı ülkede baskın varyant haline geldi'' denildi.

Aynı açıklamada ''Bugüne kadar sahip olduğumuz verilerin toplamına dayanarak, tam aşılamadan sonraki 6 ila 12 ay içinde üçüncü bir doza ihtiyaç duyulabileceğinin muhtemel olduğuna inanmaya devam ediyoruz'' ifadesine yer verildi.

Ayrıca Pfizer’dan Assoicated Press’e yapılan açıklamada, şirketin salgına bağışıklığı artırmak ve potansiyel olarak Kovid-19 varyantlarının yayılmasını durdurmak amacıyla üçüncü doz aşı onayı için FDA’ya izin başvurusu yapacağı kaydedildi.

HANGİ AŞI DELTA''YA KARŞI NE KADAR ETKİLİ?
Yapılan son araştırma ile Pfizer-BioNTech aşısının Delta''ya karşı koruyuculuk oranı düşürüldü. İsrail hükümeti aşının koruyuculuğunun, yayılan varyanta bağlı olarak yüzde 64''e gerilediğini açıkladı.