PKK'sız parti kurulabilir mi?

PKK'sız parti kurulabilir mi?

Ayhan Bilgen, "İslâmcı" kesimin yakından bildiği bir isim. Sonra PKK/HDP''ye evrildi. Milletvekili seçildi, belediye başkanı seçildi, hapse atıldı... Ve çıktı.

Yeni bilgi... Parti kuracağını açıkladı.

PKK çizgisinde, kapanan partiler yerine veya yedekte partiler kuruldu. PKK''dan bağımsız bir parti kurulmak istenmesi ilk. Geçen yıl mahpusken HDP''yi tenkit etmişti. Bu tiviti boşuna atmadı. Hesap önce hapisten çıkmaktı. Tenkit onun için gerekliydi. Bir de HDP''nin İmralı/Kandil dairesinde dönüp durması oyu nereye kadar yükseltebilirdi? Zaten asıl destek, Marxist kalıntı sol-liberallerden geliyor. Onlarda da oran belli.

Ayhan, Ak Parti kurucu unsurların yakından tanıdığı bir isim. "Yürü Ayhan sana yol açar, ittifak da kurar, tekrar Meclis''e gelirsin." bile demişlerdir. Saray''daki hesap memleket ne kazanır değil; Ak Parti (hâliyle Saray) ne kazanır üzerine kuruludur. Biliyorsunuz!

"İslâmcı" Ayhan Bilgen daha önce Mazlumder''in başkanıydı. Mazlumderciler nedense hep PKK çizgisine kayıyorlar.

PKK''da din-iman hak getire. Örneğini burada kaç defa verdim. Dinsizlik propagandası yapılıyor. PKK''dan kaçan, "dindar" birinin ağzından bizzat dinledim. Mağara seminerinde itiraz bile etmiş. Bir yolunu bulup kaçıyor. Görüştüğümde Hizan''da sokakta tezgâh kurmuş, ayakkabı satıyordu. Diğer eski PKK''lılarla yaptığım röportajlarda da "din" meselesini sordum. Kesinlikle Müslümanlık söz konusu değil.

HDP milletvekillerinden Prof. Dr. Kadri Yıldırım partisinden neden istifa etti? Allah gani gani rahmet eylesin. İnanmış bir Müslümandı. İlâhiyatçıydı kendisi. HDP''ye girince içyüzlerini gördü. Din dışı hareketlerine çok kızgındı. Bunu kamuoyu önünde de açık açık söyledi. Sonra ayrıldı, üniversiteye döndü. Önceden telefonlaşırdık. Uzun aradan sonra beni aradı. Artık irtibat kuracaktık. Nasip olmadı. Demek helâlleşmek içine doğmuştu. Çok üzüldüm.

4 Kasım 2012 günü çıkan "PKK vuruyor Mazlumder devşiriyor" başlıklı yazımda "Ha PKK ha Mazlumder... Aralarında silahlı şiddet dışında kayda değer bir fark yoktur. Başkanlıklarını yapanlar kimlerdi? Meselâ Yılmaz Ensaroğlu... Meselâ Ayhan Bilgen. Yılmaz, kimlerin adına etnik kimlik raporları hazırladı? Ayhan, milletvekili olabilmek için hangi dağda kime yalvardı ve hâlen kimin gazetesinde yazıyor?" diyorum.

Türkiye''de bütünlüğün, iç içeliğin en bariz örneği, PKK''ya yanaşan iki başkanın adı. Biri "Yılmaz", biri "Ayhan".

Mazlumder''in bir başkanı daha, "İslâmcı" Ömer Faruk Gergerlioğlu hâlen HDP milletvekili. Kasıt ülkemiz olunca, "din" aradan çıkıyor.

Ayhan Bilgen, yeni parti için farklı partilere mensup isimlerle hareket ettiğini belirtiyor: "HDP içinden bir fraksiyon gibi bir şey hedeflemiyoruz. Türkiye''nin sorunlarının çözümüne odaklanmaktan yanayız. Kürt sorunu da tabiî en belirleyici sorunlardan biri olduğu için önem veriyoruz. Ama buradan ibaret bir siyasetin Kürtlerde de çok karşılığı olduğunu düşünmüyoruz." diyor. (BBC Türkçe)

PKK boyunduruğundan, dolayısıyla emperyalistlerin uşaklığından kurtulmuş partileri önemsiyorum.

Ayhan Bilgen''e teklif: Benimle mülâkata var mısın? Madem, "bütüncü"sün. "Türkiye''nin partisi"ni kurmak istiyorsun, Yeniçağtv YouTube''da yüz yüze gelelim. Ben sadece soracağım, sen cevaplandıracaksın.

Var mısın Ayhan Bilgen?

Yazarın Diğer Yazıları