Portakal kabuğunun fayda ve zararları neler?

Portakal kabuğunun fayda ve zararları neler?
Pek çok meyve için vitamini kabuğunda saklı… Fakat portakal kabuğu çok nadiren kullanılan bir meyve. İşte portakal kabuğunun faydaları

Portakal kilo vermeye yardımcı oluyor. Alerji şiddetini azaltıyor. Bağışıklık sistemini artırıyor. Kan basıncını düşürüyor...

Cilt bakımında kullanılır

E vitamini ve birçok benzersiz antioksidanla dolu olan iç kabukları doğrudan cilde uygulamak, iltihaplı durumları temizleyebilir, aynı zamanda kırışıklıkları ve yaşlılık lekelerini önlemeye yardımcı olur.

Alerjiye iyi geliyor

Portakal kabuğundaki aktif bileşiklerin bağışıklık sistemi üzerindeki düzenleyici etkisi, alerjik reaksiyonları baskılayabilir ve vücudunuzun savunması üzerindeki baskıyı azaltabilir.

Kolesterol seviyesini düzenliyor

İyi lif seviyeleri ve zengin farklı besinler ile bu kabukları yemek, kardiyovasküler sağlığınıza büyük bir destek sağlayabilir, kan basıncını düşürmeye ve kolesterol birikimini önlemeye yardımcı olabilir.

Astıma iyi geliyor

Portakal kabuğu ekstresini çayda veya toz halinde içerken, solunum yollarındaki iltihabı yatıştırabilir.

Portakal Kabuğu Zararları neler?

Aşırı miktarda portakal kabuğu tüketmek, her şeyin fazlasında olduğu gibi, iyi bir fikir değildir ve aşağıdaki gibi yan etkilere neden olur:

Baş ağrısı
Görme sorunları
Bedensel yorgunluk

Portakal kabuğunun ana bileşenlerinden biri, vücut üzerinde uyarıcı etkileri olabilen sinefrindir. Ancak, ilk enerji patlaması geçtiğinde, kendinizi bitkin veya yorgun hissetmenize neden olabilir. Bu aynı zamanda görme ve baş ağrısı problemlerinin de sebebidir. Portakal kabuğunu ilk denerken, küçük bir miktarla başlayın ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini takip edin.