Protesto edilmişim haberim yok

Protesto edilmişim haberim yok

Kırşehir''de düzenlenen Ahi Evran''ı anma töreninde, Ahi Evran''a ve ahilere düşmanlığı sağır sultanın malumu olan Mevlana''yı anmanın tuhaflığını izah etmeye çalışmıştım ya… Çok rahatsız olmuş bazı arkadaşlar; toplanmışlar, Yeniçağ Gazetesi yakmışlar.

Anlamadım; ne bu şiddet bu celal?

Neden rahatsız oldunuz bu kadar?

***

Kamuoyuna "açıklama" olarak sunulan metnin içinde "CHP''li belediye"lerden, "çıplak semazen"e, "İYİ Parti"den pardon onların yaftaladığı şekliyle "İP"ten, "karanlık projelere", "bin yıllık kardeşliğe düşmanlık"tan, "ahlaksız yazılarım"a kadar her şey var da…

Ee?

Yani?

Ne alaka?

İlliyet bağı yok arada.

***

Tam olarak neden protesto edildiğimi anlayabilmem için (Öyle ya, insan bu, beşer şaşar, büyük bir hata yapmışımdır belki bilmeden, bileyim ki düzeltebileyim değil mi?) en baştan, tane tane gidelim:

BİR:

Bir dansçının, belden yukarısı çıplak halde sergilediği gösterisinin ilhamının "sema" olması mı rahatsız etti sizi?

Olabilir.

Edebilir.

Neyin sanat olup olmadığı da, bundan alınan haz da görecelidir; anlaşılabilir.

Ve fakat, aynı gösteri ve bu meyandaki başka gösteriler, AK Partili belediyelerin organizasyonlarında sahnelendi; hem de defalarca.

Rahatsız olduğunuz şey, sahiden de "ahlaksızlık" olarak tanımladığınız o dans gösterisi ise, bugün gösterdiğiniz tepkinin aynısını, o gün de göstermiş olmanız gerekmez miydi?

İKİ:

Bu "çıplak semazen" mevzuna verilen tepkileri "samimiyetsiz" bulduğumu paylaşmam mı rahatsız etti sizi?

Edebilir.

Herkes, her yazdığımı beğenecek diye bir kaide yok.

Ve fakat, onlarca gazete, yüzlerce köşe yazarı içinde bir tek ben mi yaptım bu tespiti?

Birçok köşe yazarı yazdı, ekranlarda konuştu benzeri şeyleri.

Söz konusu olan sahiden de ilkesel bir  tavır ise niye diğerleri değil de bir tek bendim acaba bu protestonun hedefindeki?

ÜÇ:

Mevlana ile Ahi Evran arasındaki kavga, mücadele, düşmanlık, ilişki; adına ne derseniz, ona dair yazdıklarım mı rahatsız etti sizi?

Bence "Türk Milliyetçisi" olduğu iddiasındaki kimseyi etmemesi gerekir de, hadi diyelim etti. Hadi diyelim bambaşka anlıyor, algılıyoruz milliyetçiliği; olabilir. Olmamış şey değil!

Aynı rahatsızlığı bu konuda yapılmış sayısız araştırmayı, yazılmış onlarca makale ve kitabı okurken de hissettiniz mi peki?

Onları da; misal, Mevlana''nın Ahi Evran''ı günahı kadar sevmediğini net olarak ortaya koyan, Moğollara desteğini açık ve net biçimde yazan Prof. Dr. Halil İnalcık''ın eserlerini de yaktınız mı peki?

Yaktınız mı "Devlet-i Aliye"yi?

Okumamış olamazsınız herhalde hiçbirini!

Kaldı ki, ben de bu mevzuyu ilk defa yazıyor değilim ki; sayısını ben bile unuttum aynı kanaatimi daha önce kaç köşe yazısında, kaç yazı dizisinde kaydettiğimi?

Ne bu şimdi Temel''in "Ben dün duydum" fıkrasındaki gibi!

DÖRT:

Bütün bunların İYİ Parti ile ne ilgisi var?

Bu kısmı gerçekten hiç anlamadım; niye İYİ Parti''nin önünde protesto edildim?

***

BEŞ:

Sosyal medyada da sormuştum tekrar edeyim…

Sahiden de Türk Milleti''nin emanetlerine sadakat duygusu içinde gerçekleştirdiyseniz eyleminizi; dilini Türk Bayrağına kadar uzatmışlığı bulunan, Türk devletine katil ve dahi seri katil demişliği bulunan Hilal Kaplan''ın, bizim vergilerimizle idare olunan TRT''nin yönetim kuruluna seçilmesi karşısında, sadakatiniz size hiç mi bir şey emretmedi?

***

Velhasıl…

Meseleyi ulvi kılıflara sokacağım diye bu kadar anlaşılmaz ve tutarsız bir hale getirmeye gerek var mı;

"Liste içisin" deyin kafi!

 

SORU-YORUM

 Hilal Kaplan''la müttefik, Nagehan Alçı''ya meftun bir "yeni milliyetçilik" doğuyor. "Yeni Türkiye"cilerin, 1923 Cumhuriyeti''ne yapmaya çalıştığı gibi… "Yeni milliyetçiler" de 1923 Cumhuriyeti''nin değerleriyle yoğrulmuş milliyetçileri tasfiyenin yolunu hazırlıyor… Farkında mısınız?

Yazarın Diğer Yazıları