Putin’in beyni Dugin'i mi hedef aldılar? Eski Rus vekil suikastın arkasındaki ismi açıkladı

Putin’in beyni Dugin'i mi hedef aldılar? Eski Rus vekil suikastın arkasındaki ismi açıkladı
Rusya Devlet Başkanı siyaset bilimci Alexander Dugin'in kızına düzenlenen suikastın yankıları sürüyor. Suikastın üzerinden 48 saat geçmeden eski Rus vekil saldırının arkasında Ulusal Cumhuriyet Ordusu olduğunu iddia etti.

Rusya günlerdir Moskova''da gerçekleşen suikastı konuşuyor. Putin''in beyni olarak bilinen Rus siyaset bilimci Alexander Dugin''in kızı Darya Dugina''nın Cumartesi gecesi seyahat ettiği otomobilin Moskova bölgesinde patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Dugin''in araçta olmadığı ancak aracın ona ait olduğunu bilgisi hedefin Dugin olabileceğini düşündürdü.

Rusya Soruşturma Komitesi’nden gelen açıklama ile kaza ihtimali ortadan kalktı.

Rusya Soruşturma Komitesi’nden yapılan açıklamada, "Soruşturmaya göre, 20 Ağustos günü saat 21:00 sularında Moskova’nın Bolshie Vyazyomy kasabası yakınlarında, otomobile yerleştirilmiş bir patlayıcı infilak etti ve ardından araba alev aldı. Aracı kullanan kadın, olay yerinde hayatını kaybetti. Ölen kadının gazeteci ve siyaset bilimci Darya Dugin olduğu belirlendi." denildi.

SALDIRININ ARKASINDA KİMLERİN OLDUĞUNU AÇIKLADI

Suikasttan saatler sonra eski Rus vekil İlya Ponomaryov''dan gündeme bomba gibi düşen bir iddia geldi. İlya Ponomaryov saldırının arkasında kimin olduğunu açıkladı.

Ponomaryov, "Bu eylem (Dugina''nın öldürülmesi), Ulusal Cumhuriyet Ordusu tarafından gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

Ukrayna medya kuruluşu Pravda ise Ulusal Cumhuriyet Ordusu''nun manifestosunu yayınladı.

Manifesto, ''Rusya halklarının savaş çığırtkanlarını, soyguncularını ve zalimlerini yasadışı ilan ettiğini'' vurguluyor

UKRAYNA''DAN İLK AÇIKLAMA

Ukrayna’da yayın yapan bir televizyon programında, suikast ile ilgili açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin danışmanı Mihaylo Poldolyak, Ukrayna’nın Darya Dugin’e düzenlenen suikast ile herhangi bir bağlantısı olmadığını söylemişti.

Dugin, Rusya''nın Ukrayna''yı işgalinin mimarı ya da ''manevi babası'' olarak gösteriliyor.

Aşırı sağcı bir Rus yazar ve ideolog olan Dugin''in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu iddia ediliyor ve sıklıkla ''Putin''in Beyni'' olarak tanınıyor.

İlgili Haberler