Rus milletvekillerinin çocukları Antalya'da tatilde. Sömürdükleri halkların çocuklarını Ukrayna'da ölüme gönderdiler

Rus milletvekillerinin çocukları Antalya'da tatilde. Sömürdükleri halkların çocuklarını Ukrayna'da ölüme gönderdiler
Kırımlı Gazeteci Gülsüm Khalilova, Ukrayna’da savaşı destekleyen Rus milletvekilleri ve bakanların çocuklarının aylardır tatil yaptıklarını açıkladı.

Rusya''nın 24 Şubat''ta Ukrayna''ya yönelik başlattığı savaş tüm hızıyla devam ediyor. Rusya Ukraynalı sivilleri sık sık hedef alırken, Ukrayna ise sadece Rusya''ya ait askeri üsleri vuruyor. Rusya''nın uzun süren Kiev kuşatması sonrası doğu bölgelerinde yoğunlaşan savaş can almaya devam ederken Ukrayna Batı''dan gelen yardımların da etkisiyle Rusya''ya karşı saldırılarını sıklaştırıyor.

Aylardır süren savaşta birçok kayıplar yaşandı. Rusya milletvekilleri, bakanları, senatörleri ve iş insanlarının bu süreçte Ukrayna’da savaşı desteklemişti. Rusya''nın Ukrayna''ya yönelik saldırısına karşı çıkan iki Rus milyarder Mikhail Fridman ve Oleg Deripaska, "barış" çağrısında bulunmuştu.

Ancak Kırımlı Gazeteci Gülsüm Khalilova’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Khalilova, Ukrayna’da savaşı destekleyen Rus milletvekilleri ve bakanların çocuklarının aylardır tatil yaptıklarını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Khalilova şu ifadeleri kullandı:

Ukrayna’da savaşı hararetle destekleyen Rus Milletvekilleri, senatörler,bakanlar vb. yetkililerin çocukları #İsrail, Yunanistan ve Antalya’daki lüks otellerde aylardır tatil yaptıkları belli oldu.

Üstelik Öyle özel bir araştırma ile değil kendileri instagram’dan paylaşıyorlar.

Khalilova, paylaşımında otel rezervasyonlarını da gösterdi.

UKRAYNA''DA EN AZ 972 ÇOCUK ZARAR GÖRDÜ

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell Ukrayna’daki savaştan etkilenen çocuklarla ilgili yaptığı açıklamada, “Savaşın yaklaşık altı ay önce tırmanmasından bu yana Ukrayna’da en az 972 çocuk şiddet nedeniyle öldü veya yaralandı, her gün ortalama beşten fazla çocuk öldü veya yaralandı“ dedi.

24 AĞUSTOS BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Öte yandan yaklaşık 6 aydır Rusya ile savaşta olan Ukrayna, 24 Ağustos''ta Bağımsızlık Günü''nün yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Savaş nedeniyle Ukraynalılar, bu yılki Bağımsızlık Günü kutlamalarına öncekilerine oranla daha fazla önem veriyor.

Kiev askeri yönetim idaresinin aldığı karar doğrultusunda, Rus saldırıları olabileceği gerekçesiyle Kiev''de 22-25 Ağustos''ta halka açık toplantılara izin verilmeyeceği belirtildi. Ayrıca halktan başkentte olası hava saldırıları sirenlerini dikkate almalarının istendiği ifade edildi.

9 BİN UKRAYNALI ASKER ÖLDÜ

Ukrayna sık sık savaşta ölen Rus asker sayısını açıklıyordu ancak Ukraynalı ölen asker sayısını açıklamayı OHAL sona erene kadar yasaklamıştı. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zaluzhny Rusya''nın işgalinin başlamasından bu yana yaklaşık 9 bin Ukraynalı askerin öldürüldüğünü açıkladı. Ülkenin doğusunda yoğunlaşan savaş ile ilgili Ukrayna''dan beklenen açıklama geldi. Ukrayna daha önce askeri kayıpların OHAL sona erene kadar devlet sırrı olarak kalacağını duyurmuştu.

Başkomutan Zaluzhnyi konuşmasında, “Çocuklar gerçekten olup biten hiçbir şeyi anlamıyorlar ve kesinlikle korunmaya ihtiyaçları var. Çünkü babaları cepheye gitti ve muhtemelen savaşta öldürülen yaklaşık 9 bin kahraman arasında yer alıyorlar" dedi. Başkomutan Zaluzhnyi konuşmasında, çatışmalarda kaç sivilin hayatını kaybettiğini açıklamadı.

ÖLEN RUS ASKER SAYISI 45 BİNİ AŞTI

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Öte yandan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, savaşta öldürülen Rus askerlerin sayısının 45 bin 400’e yükseldiğini duyurdu. 24 Şubat''tan Haziran sonuna kadar savaşta hayatını kaybeden Rus asker sayısının 34 bin 230’a çıktığını duyurmuştu. Ukrayna topraklarında hayatını kaybeden Rus asker sayısı 34 bin 230’a çıktı. Bunun yanı sıra Rusya’ya ait 216 uçak, 182 helikopter, 1496 tank, 3 bin 614 zırhlı araç, 752 top, 137 füze, 239 roketatar sistemi ve 99 hava savunma sistemi imha edildiği açıklanmıştı. Rus güçleri 2 bin 543 araç, 14 gemi ve hafif sürat teknesi, 614 insansız hava aracını da kaybettiği kaydedilmişti.

İlgili Haberler