Rusya Federal Güvenlik Servisi: Darya Dugin cinayetini Ukrayna özel servisi gerçekleştirdi

Rusya Federal Güvenlik Servisi: Darya Dugin cinayetini Ukrayna özel servisi gerçekleştirdi
Putin'in beynimin yarısı dediği Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'ya Moskova'da bombalı saldırı düzenlenmişti. Bombalı saldırı sonrasında Rusya Federal Servisi açıklama yaptı. Saldırının Ukrayna özel servisi tarafından gerçekleştirildiği belirten FSB, katilin Estonya'ya kaçtığını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''in akıl hocası olarak bilinen siyaset uzmanı Aleksandr Dugin''in kızı Darya Dugina, içinde bulunduğu aracın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti. Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu yaptığı açıklamayla saldırıyı üslenmesine rağmen Rusya Federal Güvenlik Servisi FSB''den bugün yapılan açıklamada "Dugina cinayeti planlanmıştı ve Ukrayna özel servisi tarafından gerçekleştirildi" ifadesi yer aldı.

SALDIRI ÜSTLENİLDİ

Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı üstlenmişti. Örgüt, suçlu ilan ettikleri Putin''i tahttan indirip yok edeceklerini duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Rusya’nın en önemli siyaset uzmanlarından olan aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önemli konularda sürekli olarak fikirlerine başvurduğu Aleksandr Dugina’nın kızı Darya Dugina’nın aracına bomba konularak öldürülmüştü.

KATİLİN ESTONYA''YA KAÇTIĞI SÖYLENDİ

Rusya, Darya Dugina''nın öldürülme planını geçen ay Moskova''ya gelen ve saldırıdan sonra Estonya''ya kaçan Ukrayna vatandaşı bir kadının gerçekleştirdiğini açıkladı.

İlgili Haberler